Acasă » 2010 » Mai » 30 » MEDICII VOR SPAGAAAAAAAAA!!!
6:42 PM
MEDICII VOR SPAGAAAAAAAAA!!!

Un copil a murit după ce a fost tratat la spital de o fractură la mână

Un copil de nouă ani a murit joi seară, la patru zile după ce a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a i se trata o fractură la antebraţul stâng. Medicii i-au pus o atelă gipsată şi l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat şi a fost supus unei operaţii de amputare a braţului.

Conducerea Spitalului Judeţean Olt s-a autosesizat în acest caz, declanşând o anchetă internă.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, Roxana Dragomir, copilul a fost adus de părinţii săi la unitatea medicală în 23 mai, având o fractură la antebraţul stâng.

Trei zile mai târziu, în 26 mai, copilul a fost externat, după ce medicii de la Secţia de Ortopedie i-au pus o atelă gipsată.

"În aceiaşi seară, băiatul a fost adus din nou la spital, în stare agravantă. A fost operat imediat, iar pe 27 mai a suferit o nouă intervenţie chirurgicală prin care i s-a amputat braţul. Copilul a fost transferat pe secţia de terapie intensivă şi s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti. Băiatul a murit în elicopter", a declarat duminică directorul SJU Slatina, Roxana Dragomir.

"Nimeni nu a venit din partea familiei să ne sesizeze cazul, aşa că ne-am autosesizat. Am cerut notă explicativă celor doi medici implicaţi în acest caz. Noi am anunţat Colegiul Medicilor, care se va întruni marţi pentru acest caz. Este inadmisibil ca un copil să moară în urma unei fracturi. În funcţie de rezultatul Colegiului Medicilor vom lua cele mai drastice măsuri. Vom merge până la desfacerea contractului de muncă", a mai spus Roxana Dragomir.

Întrebată cum au justificat cei doi medici externarea copilului, managerul SJU Slatina a spus: "Unul dintre medici a spus că pe radiografia de control în urma căreia s-a decis externarea, din punct de vedere ortopedic nu era nicio problemă. Celălalt medic a spus că se pare că la antebraţ a fost o plagă minoră, cât vârful unui ac, care ulterior s-a infectat".

Şi poliţia a declanşat o anchetă în cazul copilului

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt, comisar Claudia Radu, a declarat că poliţia s-a autosesizat din oficiu în cazul copilului care a murit în timp ce era transportat de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

"Ne-am autosesizat din oficiu în acest caz. Am demarat o anchetă şi în funcţie de concluziile medico-legale, dar şi de concluziile Colegiului Medicilor urmează să facem propunerile prin Parchet", a declarat comisarul Claudia Radu.

Părinţii copilului vor să-i dea în judecată pe medici. Tatăl spune că a dat bani medicilor ca să aibă grijă de copil

Acesta a declarat duminică la Realitatea TV că i-a dat 20 de lei unuia dintre medicii care s-au ocupat de caz, însă nici aşa fiul său nu a fost tratat corespunzător.

"Doctorii la noi, la Slatina, vor bani peste bani. Eu am dat 200.000 de lei la un doctor. I-am dat aceşti bani pentru a ne băga în seamă, dar nu ne-au băgat. A stat copilul cu mâna în ghips trei zile. Eu trăiesc dintr-un ajutor social şi neavând bani cum vor domnii doctori, l-au externat şi au spus să vină peste două săptămâni, pentru că e bine", a declarat tatăl băiatului.

El a spus că pe drumul de la spital spre casă soţia sa a observat că băiatului i se învineţeşte mâna şi s-a întors cu el la spital.

"În Slatina ne-au pus să cumpărăm glucoză. L-au tratat pe copil cu glucoză, supozitoare şi algocalmin. În ultimul moment, când au văzut că situaţia se agravează, i-au tăiat mâna şi l-au trimis la Bucureşti", a mai spus tatăl copilului.

El susţine că a aflat despre decesul băiatului său în momentul în care a ajuns la Bucureşti, împreună cu soţia sa.

"Cei de la Slatina au sunat la Bucureşti ca să trimită un elicopter. A vrut şi soţia să se ducă cu copilul în elicopter, dar nu i-a dat voie. A zis să vină pe urmă. Între timp eu m-am dus la Slatina, am luat o maşină pe care am plătit-o. Am ajuns la Bucureşti şi acolo am aflat că a murit", a mai spus bărbatul.

Acesta este decis să îi dea în judecată pe medicii din Slatina care s-au ocupat de copilul său: "Să plătească pentru ce i-au făcut copilului. Să fie pedepsit domnul doctor".

Ministerul Sănătăţii va declanşa o anchetă în cazul copilului

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că la Spitalul Judeţean din Slatina va fi trimisă o echipă de anchetă care să verifice condiţiile în care a fost tratat copilul, astfel încât să fie stabilite cauzele decesului.

Arafat a precizat că atunci când a fost preluat de la Spitalul Judeţean de către elicopterul SMURD copilul era într-o stare foarte, foarte gravă şi a murit cu puţin timp înainte de aterizare.

Medicii au început manevrele de resuscitare, iar copilul a fost dus la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, unde s-a înregistrat decesul, a adăugat subsecretarul de stat.




Vizualizări: 411 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 3
3 yka  
0
imi scuzati expresia si limbajul inadecvat dar nu stiu cum as putea sa vb frumos de astfel de persoane

2 yka  
0
sa va povestesc ceva ce am traim si am vazut cu ochii mei si nu o data ci de mai multe ori!!!in urma unui accident pe care l-am avut am fost internata in spital...la cateva zile a fost adus un domn mai in varsta care deasemenea avea probleme de sanatate...intr-o seara domnului i s-a facut rau...si a strigat dupa asistente...ce credeti ca au facut asistentele?:TACI TATAIE CA NU AI NIMIK TACI SI DORMI!!! pai saracul om cum sa se simta bine si sa doarma daca avea dureri?subliniez faptul ca nici nu l-au bagat in seama....ulterior domnul a strigat iar:doamnaaaaaa....in sfarsit s-a indurat una sa se ridice si sa se uite la el ...si ce credeti ?era prea tarziu...muriseeeeeee....de ce credeti ca eu fusesem oarecum tratata bine?ptr ca banii aceia de ii punem noi in buzunar fac diferenta...cafeaua,tigarile ,sucul totul conteaza....sunt niste gunoaie niste oamenii de cacatttttttttt sad

1 yka  
0
Astia sunt oamenii in mijlocul carora traim...este inadmisibil ca un copil sa moara de la o fractura...asta este si adevarul vor spaga ...daca nu le oferi ceva substantial sau nu ai cunostinte pe acolo poti sa mori cu zile...va spun din propria-mi experienta...tatal meu lucreaza la spitalul judetean din slatina ...si ori de cate ori am avut vreo problema de sanatate chiar si ptr un simplu control trebuia sa intervina...si mai mult sa le cumpere ceva....ca doar traim in romania fratilor!!!tara de ras!!!nu te baga nimeni in seama daca nu dai cu banul intro parte sau alta !sunt niste nenorocitii ,niste caini,oameni fara suflet ,oameni ce vor sa primeasca mai mult dar nu sunt in stare sa ofere tot ceea ce trebuie...daca te internezi trebuie sa iti cumperi de toate ptr ca ei nu au ce sa iti ofere...conditiile sunt mizere si oamenii sunt tratati ca niste gunoaie.... sad

Prenume *:
Email *:
Cod *: