Acasă » 2011 » Mai » 9 » Osama a invins inca o data America
3:58 AM
Osama a invins inca o data America

Osama a invins inca o data America

   

Osama a invins inca o data America

Din mormantul sau marin, Osama bin Laden surade superior. Marea putere care si-a cusut pe steag cerul instelat si pretinde ca actioneaza in numele legii morale a dat chix chiar in momentul in care trebuia sa arate "ca face diferenta", cum spun americanii. Si sa-si curete sufletul, sa si-l innobileze, dezvaluind intregii lumi ca o natiune atat de mandra, cea mai mandra, are putere de stapanire.

Democratia in numele careia cugeta si stapaneste America, aducand reguli noi acolo unde oamenii nu au nevoie de ele, deoarece au pe post de Constitutie cutume despre care considera ca le tin de foame mai bine decat un hamburger cu cartofi pai, are un cost prea mare: riscul. E frumos, e viteaz sa risti in numele binelui, dar cine poate garanta ca la final, trambitasul imbracat in stele nu-si va murdari pantofii stralucitori de sangele care tasneste din aorta deschisa a omenirii care nu pricepe si se opune?

Nu doresc sa pledez pentru mentinerea sistemelor unde dictatorii isi cladesc palate peste saracia poporului lor. Cred, insa, ca vorba e mai eficienta decat praful de pusca, iar padurea amazoniana e mai iubitoare de oameni decat petrolul de sub ea. Si daca o starnesti, prin parjolire, s-ar putea ca, in momentul in care nu mai ai aer, sa fie prea tarziu.

America a deschis inca o data Cutia Pandorei. Va dura mult pana cand reteaua Al Qaida va coace o replica pe masura, dar ea va veni cu siguranta, cu Osama executat in cap sau judecat si condamnat la moarte. Nu iertarea este dogma pe care o experimenteaza teroristii, si nimeni nu poate sti despre Razboiul Sfant cat de mare este baza piramidei care si-l doreste in taina in coordonatele trasate de adversarii militanti, inarmati cu dinamita, ai Americii.

Astept, insa, sa vad ce explicatie va da administratia de la Casa Alba, condusa de un laureat Nobel pentru Pace, celor care sunt dezamagiti de patria lor. O fi regizorul Michael Moore un tip bizar, asa cum se straduiesc multi sa-l prezinte opiniei publice, dar afirmatiile sale despre omorarea lui Bin Laden, mai ales ca era neinarmat, in loc de aducerea sa in fata stralucitoarei justitii americane, necesita un raspuns. Fie si numai pentru audienta lui "Fahreinheit 9/11", care vorbeste despre legaturile dintre familiile Bush si bin Laden si i-au adus incasari de 200 de milioane de dolari. O fi Moore controversat, dar adevarurile incomode pe care le-a adus si le aduce in fata opiniei publice nu sunt rodul nebuniei.

"Monstrul pe care noi l-am creat, da, noi, in anii '80, inarmandu-l, finantandu-l, antrenandu-l in arta terorii impotriva URSS, a trebuit sa fie in sfarsit eliminat. (...) Poate ca a murit, dar, intr-un fel, el a castigat. Noi am renuntat la drepturile pe care le aveam. Noi am votat Patriot Act. Am cheltuit milioane pe razboaie ce nu erau necesare. Frica ne conduce in prezent", a scris regizorul pe Twitter.

Cum spusele sale au starnit frisoane multora, Moore a fost invitat la CNN, pentru a se explica. Si a facut-o: "Prin uciderea lui Osama, am pierdut ceva din sufletul nostru, ceva ce ne diferentia de altii carora le spuneam ca oricine, oricat de rau, oricat de lepadatura, are dreptul la un proces echitabil. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, nu am mers sa tragem un glont in capetele sefilor nazisti, i-am adus la proces. Aud o gramada de oameni intrebandu-se ce-ar fi facut Iisus. Nu cred ca s-ar fi dus la Ground Zero, cum au facut-o multi, ca sa petreaca".
Vizualizări: 359 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: