5:39 PM Pandișpan (blat pufos și aerat) - Rețetă proprie | |
Dragile mele, între timp, am mai experimentat și am adăugat câte ceva la rețeta inițială de pandișpan. Experimentând, am descoperit cum pot să obțin un pandișpan și mai pufos și aerat, cu blat înalt, perfect chiar și pentru un tort! Ingrediente:
Modalitatea de preparare: Etapa 1: Separăm albușurile de gălbenușuri. Etapa 2: Batem albușurile spumă cu zahărul, cu ajutorul unui mixer, timp de 2 minute.
Etapa 3: Încorporăm gălbenușurile în compoziția de la etapa 2 și amestecăm până când obținem o compoziție omogenă, eu am folosit în continuare mixerul (timp de 2 minute). Etapa 4: Adăugăm făina, praful de copt și uleiul în compoziția de la etapa 3. Etapa 5: Ungem tava cu unt, untul pe care l-am pus la topit în tava preîncălzită la 180 de grade.
Etapa 6: Adăugăm compoziția finală în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Sfaturi utile: Lăsați prăjitura să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă. Dacă o veți scoate afară din cuptor, se va lăsa. Poftă bună!
| |
|
Total comentarii : 1 | ||
| ||