Acasă » 2017 » Ianuarie » 15 » Pandişpan cu mere ❤️
11:00 PM
Pandişpan cu mere ❤️

Reteta mea:

250 g faina 

200 g zahar

4 oua

6 linguri de ulei

un praf de sare

o fiola cu esenta de lamaie / rom

2 - 3 mere taiate rondele

Praf de copt

Ingrediente extra: Lapte ( 250 ml ), Unt ( 10 g ).

Ingredientele extra se folosesc doar daca doriti ca, compozitia sa iasa cat mai pufoasa.      

V-am atasat pozele cu ingredientele, compozitia deja pregatita si rezultatul dupa coacere.

Modalitatea de preparare:

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu sarea si apoi adaugam zaharul.

2. Adaugam galbenusurile, uleiul si esenta de lamaie. Am folosit mixerul pentru a imi usura munca.

3. Se adauga faina, praful de copt, untul si se mixeaza pana se omogenizeaza.

4. Pentru a evita ca, compozitia sa fie foarte grea, adaugam lapte.

5. Compozitia se aseaza in tava tapetata cu unt.

6. Peste compozitie adaugam merele taiate rondele.

7. Se da la cuptor timp de 40 minute la foc mic.

8. Dupa ce am scos prajitura de la cuptor o lasam la racit.

9. Dupa ce prajitura s-a racit realizam frisca daca dorim sa ornam prajitura cu frisca naturala.

10. Frisca: Am folosit smantana 200 g si 2 linguri de zahar pentru a realiza frisca cu ajutorul mixerului.

 

11. Am ornat prajitura cu ciocolata data pe razatoare si macarons. 

 

Rezultatul final! O portie de pandispan cu mere, frisca, ciocolata si macarons. 

Vizualizări: 405 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0