Prăjitură cu frișcă, fructe, finetti, pișcoturi & compot de prune
Ingrediente:
- Pișcoturi de șampanie 300 g
- Zeama de la un compot de prune 400 ml
- Finetti 250 g
- Hulala 250 ml - pentru frișcă
- Ciocolată - pentru ornarea prăjiturii
- Fructe - 1 banană tăiată rondele
- 2 kiwi tăiate rondele
Modalitatea de preparare:
- Pişcoturile se trec prin zeama compotului de prune. A nu se lăsa foarte mult la înmuiat deoarece se fărâmiţează!
- Pentru a putea orna prăjitura cu finetti trebuie să punem cutia de finetti într-un oală cu apă la foc mic până crema din interiorul cutiei începe să se topească. Aveți grijă să nu se topească și cutia! Avem nevoie doar de finetti topit :))
- Ornăm primul strat de pișcoturi cu fructele tăiate rondele după ce am trecut pișcoturile prin zeama de la compot.
- Adăugăm cel de-al 2-lea strat de pișcoturi peste care adăugăm finetti și trecem la cel de-al 3-lea strat pe care îl vom orna cu frișca pregătită cu ajutorul mixerului (durează doar câteva minute pregătirea propriu-zisă a frișcăi). Se prepară foarte ușor fără să adăugați alte ingrediente în compoziția sa, este foarte fină, exact pe gustul meu.
- La finalul tuturor procedurilor menționate mai sus ornăm prăjitura cu ciocolata rasă.
Poftă bună!
Cu drag,
Viorica Giaba.
|