Acasă » 2010 » Mai » 31 » Rusia blochează publicarea conţinutului cutiilor negre ale avionului prăbuşit la Smolensk
9:00 PM
Rusia blochează publicarea conţinutului cutiilor negre ale avionului prăbuşit la Smolensk
Conţinutul înregistrărilor din cutiile negre ale avionului prezidenţial polonez prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk nu va fi dat publicităţii, după ce Rusia a blocat autorizarea acestei măsuri, relatează Radio Polonia în pagina electronică de luni.

Motivaţia Rusiei nu este clară deocamdată, deşi Kremlinul a precizat că publicarea de dovezi este împotriva Convenţiei de la Chicago privind Aviaţia Internaţională (1944), care reglementează transferul de informaţii despre catastrofele aeriene peste graniţele internaţionale.

Potrivit Radio Polonia, acest anunţ reprezintă o surpriză pentru partea poloneză, după ce ministrul polonez de Interne, Jerzy Miller, s-a întâlnit cu adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Ivanov, luni dimineaţă, la Moscova, pentru semnarea acordului oficial de transfer de probe.

Duminică, Guvernul polonez anunţase că, după ce autorităţile ruse le înmânează transcrierile discuţiilor din cabina de zbor şi o copie a înregistrărilor, conţinutul acestora va fi pus la dispoziţia presei.

"Vom primi transcrierea discuţiilor care au avut loc între piloţi şi cei care au fost de asemenea în cabină", declarase ministrul de Justiţie. "Aceste materiale vor fi prezentate Consiliului Naţional de Securitate din Polonia în următoarele zile şi apoi vor fi prezentate publicului", adăugase el.

Vizualizări: 355 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: