Acasă » 2012 » Decembrie » 8 » Simbolul american, pe cale d e disparitie. Bancnotele de 1 dolar ar putea fi inlocuite
12:20 PM
Simbolul american, pe cale d e disparitie. Bancnotele de 1 dolar ar putea fi inlocuite
O parte din congresmanii americani vor ca Statele Unite sa renunte la tiparirea bancnotelor de un dolar, pe care sa le inlocuiasca cu monede. Cererea vine ca urmare a faptulul ca monedele sunt mai rezistente, iar costul de productie este mai mic, scrie CNN Money.
Producerea unei monede ar costa 30 de centi, dar guvernul o va "vinde” la pretul de un dolar. Castigul financiar in urma acestei tranzactii, adica diferenta dintre valoarea banului si costul de productie, ar ajunge undeva la 4,4 miliarde de dolari intr-o perioada de 30 de ani, potrivit calculelor realizate de Biroul Financiar al Guvernului (GAO). Iar moneda poate fi folosita, in medie, 30 de ani.
 
De cealalta parte, producerea de bancnote este mai ieftina, in jur de 5 centi pe bucata, dar acestea se deterioreaza mult mai repede. O bancnota de 1 dolar poate fi folosita, in medie, 4,5 ani, arata datele aceliasi birou.
 
Discutia despre inlocuirea bancnotelor cu monede nu este una noua. GAO a cerut pentru prima data acest lucru in urma cu 22 de ani si va incerca din nou sa convinga Congresul.

"Continuam sa credem ca inlocuirea bancnotelor cu monede va aduce reduceri de cheltuieli semnificative, iar reactia negativa a populatiei ar putea fi diminuata printr-o campanie publica de educare si constientizare a situatiei”, explica Lorelai St. James, director al GAO.
 
St. James a dat ca exemplu 10 tari, printre care Canada si Marea Britanie, care au inlocuit bancnotele cu monede, in cazul valorilor mici ale banilor, in ciuda dezaprobarii publice.

Vizualizări: 231 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: