Acasă » 2023 » Februarie » 8 » Tochitură cu mămăliguță - Rețetă Proprie
8:50 PM
Tochitură cu mămăliguță - Rețetă Proprie

Dragile mele,

Astăzi, blogul meu împlinește 13 anișori! 

Cu această ocazie am decis să postez o rețetă din bucătăria mea pe care am pregătit-o chiar astăzi.

Tochitură cu mămăliguță 

Pentru tochitură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • Carne de porc - cantitatea o stabiliți dvs în funcție de câte porții doriți să vă iasă
  • Cârnați de porc afumați - la fel cum am menționat mai sus
  • Sunculiță de porc - după gusturile fiecăruia
  • Slăninuță de porc - după gusturile fiecăruia
  • Ardei gras dulce - 2 bucăți, sortimentul de ardei kapia dulce bio din LIDL
  • Ceapă - 1 bucată
  • Ulei pentru prăjeală
  • Bulion -  2 lingurițe
  • Zahăr -   2 lingurițe
  • Faină -   1 linguriță
  • Delikat - 2 lingurițe

Prima etapă. Am prăjit carnea, cârnații, șunculița și slăninuța de porc.

Am înlăturat uleiul de la prăjeală și am curățat tigaia.

A 2-a etapă. Am călit ceapa împreună cu ardeiul dulce.

A 3-a etapă. Am pregătit sosul din 2 lingurițe de bulion, 2 lingurițe de zahăr, 1 linguriță de faină, o jumătate de ceașcă de apă și l-am adăugat în tigaie peste ceapa și ardeiul călit.

A 4-a etapă. Am adăugat peste legume și sos, carnea împreună cu cârnații, șunculița și slăninuța prăjite anterior, am încorporat carnea în sos și am mai lăsat-o câteva minute pe foc.

Delikatul se adaugă după gust, dacă se dorește. Eu nu folosesc altfel de condimente deoarece am diferite alergii și sinceră să fiu mie îmi place mâncarea tradițională, cât mai simplă, fără condimente sau adaosuri care pot influența în sens negativ gustul preparatului nostru.

 

 

 

Mămăliguța o realizez dintr-un litru de apă + 230 gr de mălai + 1 linguriță de sare. Pun apa la fiert și aștept să clocotească. După ce începe să clocotească adaug treptat mălaiul în timp ce amestec cu un tel timp de 4-5 minute. După această etapă, acopăr oala cu capac și o las la fiert timp de 15 minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Este foarte important ca focul să fie mic! În decursul celor 15 minute vă recomand să mai mestecați în mămăliguță.

De dimineață am pregătit în fugă și "Penne cu lapte și scorțișoară".

Am fiert pastele separat într-o oală, am scurs apa de la fierbere și am adăugat laptele.

La final, pentru un plus de gust am adăugat scorțișoară. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu drag,

Viorica Giaba 

 

Vizualizări: 101 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0