Acasă » 2010 » Mai » 27 » Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii
1:29 AM
Viena, oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii

Viena ocupă primul loc în topul oraşelor cu cea mai bună calitate a vieţii, devansând oraşele Zurich şi Geneva, potrivit sondajului anual organizat de compania specializată în management şi consultanţă Mercer.

Oraşul canadian Vancouver şi cel neo-zeelandez Auckland s-au clasat la egalitate pe locul al patrulea în acest clasament care cuprinde 221 de oraşe de pe toate continentele, alcătuit pe baza părerilor formulate de expatriaţi.

Oraşele europene au dominat primele 25 de poziţii ale clasamentului: şapte dintre primele 10 locuri sunt oraşe situate în Austria, Elveţia şi Germania. Ultimul loc al clasamentului este ocupat de Bagdad.

Clasamentul are ca punct de referinţă oraşul New York, care are un scor de 100 de puncte. Viena a obţinut 108,6 puncte, iar Bagdadul a obţinut 14,7 puncte.

Clasamentul, care "vizează ajutorarea Guvernelor şi marilor companii în relocarea pe plan internaţional a personalului lor", a fost elaborat pe baza a 39 de criterii, care iau în considerare diverşi factori politici, economici, de mediu, dar şi sănătatea, transporturile şi serviciile publice.
Vizualizări: 323 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: