Acasă » 2011 » Iunie » 19
Buna tuturor ! In acest articol m-am decis sa va scriu primul capitol din cartea ce poarta denumirea "Predestinat la Suferinta " carte pe care am scris-o in urma cu cativa ani si pe care deocamdata nu am avut prilejul de a o lansa datorita unor probleme ce au intervenit pe parcurs .Titlul initial al acestei cartii era "Singur intr-o lume mizera " insa la sugestia unui prieten foarte bun titlul a devenit "Predestinat la suferinta " acest titlu fiind mult mai sugestiv .
Cartea reprezinta un bildungsroman adica un roman ce reprezinta evolutia unei persoane inca din copilaria sa pana la maturitate. Este o poveste foarte interesanta care cu siguranta va v-a capta atentia si va v-a determina ca din primele pagini citite sa va doriti sa stiti cat mai mult.
Dupa cum ati vazut m-am decis sa schimb intr-o oarecare masura imaginea acestui site si cand spun asta fac referire la faptul ca tot ceea ce v-a aparea de acum incolo vor fi articole scrise de mine ....am renuntat la ideea de a prelua ... Detalii... »
Vizualizări: 515 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

" Scoala " reprezinta institutia de invatamant public unde se predau elementele de baza ale principalelor discipline :invatatura ,invatamant...
Scoala reprezinta izvorul ,sursa de cunostiinte ,de invatatura ,mijloc ,sistem de instruire ,intr-un anumit domeniu  prin extindere invatatura ,exprienta dobandita pe aceasta cale.
Scoala are un rol semnificativ in viata noastra si ar trebui ca fiecare dintre noi sa ii acordam importanta care i se cuvine.
Scoala reprezinta procesul de formare si cunoastere ca institutie sociala .
Scoala detine un rol important in viata noastra chiar putem spune faptul ca o putem considera ca fiind o a 2 -a familie.
Scoala este domeniul in care elevii isi asigura viitorul , este domeniul care il indruma pe om sa ajunga ceva in viata sa.Este domeniul in care invata o meserie pentru ca mai tarziu sa poata munci si sa obtina banii cu care sa isi intretina familia".


Va pupa ,Yka alina.
Vizualizări: 336 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

Fiecare om in viata sa a trecut prin mai multe obstacole pe care le-a depasit cu ajutorul lui Dumnezeu. In fiecare zi avem de depasit lucruri grele si oricare ar fi situatia trebuie sa luptam pentru viata noastra pentru ca sa ne-o facem cat mai frumoasa ...
Trebuie sa credem ca daca avem vointa si multa credinta vom reusi .Pana la urma cel mai important aspect ar trebui sa il constituie sanatatea fara de care nu am putea realiza nimic in aceasta viata .
In aceasta viata am avut parte de multe obstacole ,examene pe care cu siguranta nu credeam ca o sa le luam ,probleme ce nu isi gaseau rezolvarea ...Dar sustinerea parintilor si a prietenilor ne-a facut sa fim mai puternici si respectiv sa avem mai multa incredere in noi si deasemenea in tot ceea ce putem realiza daca avem vointa.
Daca ar fi sa va dau o definitie a vietii ar fi mult prea multe lucruri de spus astfel incat poate nu mi-ar ajunge viata toata ca sa o definesc!
In fiecare etapa a vietii vom intampina obstacole car ... Detalii... »
Vizualizări: 736 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

Inca din primele randuri tin sa mentionez faptul ca dupa parerea mea ironia nu are nici o semnificatie buna ci din contra ne schimba si ne" transforma " efectiv in ceea ce noi nu suntem cu adevarat . Nu trebuie sa ajungem sa facem diferente intre oameni indiferent de pozitia lor in societate si rangul lor.Dupa cum va scriam si in articolele anterioare nu bani fac diferenta ci gandirea si caracterul omului.In speta toti ca oameni suntem diferiti gandim diferit sau relativ asemanator ,mancam sau ne imbracam in stilul nostru propriu care simtim ca ne caracterizeaza.
Tocmai acest termen denumit "ironie" ar trebui sa nu existe "in viata noastra." Sa fim oameni simpli si sa ne privim partenerii ,iubiti,fratii si prietenii ca pe niste egali.Oricare ar fi situatia trebuie sa ramanem aceeiasi oameni simpli ,buni ,iubitori si intelegatori .Si ce daca nu toata lumea este asa ?Noi suntem lumea ? Noi suntem noi ...Unici in felul nostru ...tocmai asta ne face sa fim unici ...
Un om sincer si b ... Detalii... »
Vizualizări: 385 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

In viata nu trebuie niciodata sa amanam savarsirea unui lucru.Nu trebuie sa lasam timpul sa treaca pe langa noi ci din contra sa realizam cat mai multe lucruri bune si frumoase si sa nu asteptam nimic in schimb.Ideal ar fi ca tot ceea ce facem sa facem din suflet si sa realizam toate lucrurile la timpul lor sa nu amanam si sa nu pierdem timpul cu lucruri murdare si urate.
Atunci cand incepem sa savarsim un lucru este foarte important ca sa nu renuntam usor la ceea ce ne-am propus si sa mergem pana la capat oricat de greu ni s-ar parea de realizat lucrul respectiv.Pana la urma viata este o jungla in care doar cei ce lupta cu adevarat reusesc sa supravietuiasca.Nu trebuie sa spunem "las ca am timp sau las ca fac maine pentru ca maine am putea sa realizam cu totul si cu totul altceva poate mult mai frumos ,mai complex sau mult mai bun.Amanarea ne fura timpul cel mai de pret din viata noastra.Timpul este sfant si trebuie sa stim cum sa il petrecem cu cine sau ce anume sa facem sa nu il ... Detalii... »
Vizualizări: 1109 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

"Educatia e ca un pom fructifer . Daca nu e altoita face fructe mici si acre".
Ei bine dragi mei in cele ce urmeaza o sa va scriu cate ceva referitor la acest lucru si sper ca ceea ce va voi scrie sa va fie de folos.
Educatia in orice loc la fiecare pas ne tradeaza . Daca educatia lipseste restul nu mai conteaza.
Nu conteaza nici imbracamintea nici pieptanatura.Important este ca atunci cand deschidem gura sa stim sa vorbim.Educatia se primeste din primii ani de viata in familie.Conteaza foarte mult sa fim educati bine in cei 7 ani de acasa.
Trebuie sa stim sa ne comportam in societate si respectiv sa ii respectam pe cei mai mari decat noi.Sa stim sa vorbim frumos si sa ascultam atenti atunci cand ni se vorbeste.
Nu trebuie sa intervenim decat atunci cand avem neclaritati si atunci sa prezentam scuze.
Deasemenea este foarte important sa stim sa ne cerem scuze atunci cand gresim si sa nu trecem cu vederea greselile noastre.
Trebuie sa ii atentionam pe ceilalti cand g ... Detalii... »
Vizualizări: 340 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

Exista mai multe tipuri de jocuri cum ar fi : Jocul nevinovat al unor copii , Joc de societate,JOc de cuvinte , JOc de noroc sau de scena .Jocul copiilor este activitatea distractiva si rezultatul ei.
Jocurile sunt sufletul relatiilor umane si factori de educare eficienti.
Jocul copiilor este un act de dezvoltare personala neintentionata .
In joc se reflecta legaturile copilului cu persoanele si evenimentele din lumea exterioara.
Jocurile electronice sau pe calculator dezvolta capacitatea omului de a gandi. Jocurile se dezvolta pe parcursul vietii. Jocul pentru copii reprezinta o activitate distractiva.
Cu timpul copilul este scos din copilarie si trece de la un nivel de cunoastere la altul : la adolescenta.
Chiar si la aceasta varsta exista jocuri. Pentru tinerii adolescenti jocul este iubirea.
Adolescentul nu mai este implicat in simplele pozne ale unei varste ci are un proces de cunoastere si de formare mai dezvoltat.Un alt joc mai este cel pe calculator.
Un ... Detalii... »
Vizualizări: 417 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

Buna . In cele ce urmeaza o sa va scriu cate ceva referitor la viata si implicit la etapele pe care noi le parcurgem in acesta viata trecatoare.Care sunt aceste etape?
O prima etapa o constituie copilul care rade si pentru care "Intelepciunea si iubirea ii este jocul.
Cea de-a 2 etapa tanarul care canta si pentru care "Jocul si intelepciunea lui ii iubirea ".
Si ultima etapa batranul care tace si pentru care "Iubirea si jocul ii este intelepciunea".
Toate aceste etape sunt redate de catre Lucian Blaga sub denumirea "Trei fete ."
In cele ce urmeaza eu o sa va argumentez toate cele mentionate mai sus dar nu inainte de a va scrie cate ceva despre poetul Lucian Blaga .
Lucian Blaga cel care spunea ca "vesnicia s-a nascut la sat " s-a nascut pe meleagurile Tarii Motilor ( 9 mai 1895 , Lacram , Judetul Cluj , Transilvania  si a murit la data de 6 mai 1961 ).
Filozof ,poet si prozator ,Lucian Blaga este personalitatea de prima marime in intreaga cultura romana.
L ... Detalii... »
Vizualizări: 480 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)



Muzica ce ar trebui sa ne faca sa ne simtim cu adevarat fericiti pentru ca ascultam ceva valoros ....ar fi Madalina Manole , Laura Stoica , Gheorghe Gheorghiu , Oana Sarbu , Stela Enache , Ovidiu Komornic ,Elena Carstea , Angela Similea , Catalin Crisan , Sanda Ladosi , Daniela Raduica , Stefan Banica junior,Margareta Paslaru ,Mihaela Runceanu,Dan Spataru,Catalin Crisan ,Mircea Rusu Band,Marina Voica ,Mihai Constantinescu,Corina Chiriac, Mirabela Dauer. Toate acesti interpreti vii recomand cu caldura.Toate piesele lor va vor face sa va simtiti mult mai ok ...si cu siguranta va vor schimba starea de spirit ...Va vor determina sa va dati seama de adevaratele valori ale acestei lumi si veti invata astfel sa apreciati lucrurile bune si facute cu suflet . Chiar daca unii dintre noi am trait alte vremuri nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu ii placa acesti interpreti si artisti desavarsiti. Eu una am fost si sunt surprinsa de lumea muzicii din trecut. O lume simpla in care in ... Detalii... »
Vizualizări: 282 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)

  1. Alexandra Ungureanu feat .Marquess - You and not Tokio ...
  2. Nicole Scherzinger feat. Enrique Iglesias - Heartbeat...
  3. Enrique Iglesias -Ring my bells ...
  4. Jennifer Lopez - Ain "t it Funny...
  5. Los canos - Nina piensa en ti ...
  6. Don Omar feat. Lucenzo - Danza Kuduro...
  7. Preslava - Kak ti stoi ...
  8. Djina Stoeva - Jelaia te ...
  9. Elli Kokkinou - Den ginete ...
10. Massari - Real love ...
11. Biondo - Shine ...
12. Cocktail - Pana-n zori ...
13. Candy - N-am sa uit ...
14. Alina Puscas feat . Grasu XXL - Jungla ...
15. Generic Iubire si Onoare - Iubesti un vis ...
16. Nancy Ajram - Ya Habibi Yalla ...
17. Ishtar Alabina - Habibi ya nour el ain ...
18. Andrea - Izlaji me ...
19. Sahara feat . GeodaSilva - Bellezza ...
20. Sahara feat . Shaggy - Champagne ...
21. Dony feat . Elena Gheorghe - Hot girls...
22. Shaggy feat . Akon - What " s love ?...
... Detalii... »
Vizualizări: 317 | Adăugat de: yka | Data: 2011-06-19 | Comentarii (0)