Acasă » 2012 » Ianuarie » 30
 Am citit de curand o povestire in care autorul relata despre un spectacol de teatru vazut in copilarie alaturi de bunica lui. In toiul spectacolului, in momentul cel mai emotionant pentru sufletul lui de copil, o doamna din spate ii cere insistent vecinei o bomboana. Dupa 2-3 astfel de cereri soptite, bunica se intoarce si remarca: "Nu va pricepeti sa savurati o piesa de teatru si nu va pricepeti sa savurati nici o bomboana.”

Intr-adevar, ce bunica inteleapta!

In fiecare moment, zi dupa zi, multi dintre noi au ocazia sa se observe in mijlocul acestui exercitiu de superficialitate care a devenit viata noastra. Stam la birou si ne gandim la activitatile de diseara iar cand vine seara si putem in sfarsit sa ne distram, ne gandim la ce avem de facut maine. Astfel, nu traim niciun moment in profunzime si avem o continua senzatie de gol interior si sentimentul permanent ca viata ne scapa printre degete. Si pentru ca incercam cu disperare sa umplem ac ... Detalii... »

Vizualizări: 401 | Adăugat de: yka | Data: 2012-01-30 | Comentarii (0)

Astazi vom vorbi,despre modulul de supravietuire, in care foarte multi oameni isi petrec in mod inconstient aproape toata viata.Dupa o experienta traumatizanta, presupunand ca persoana supravietuieste, intervine procesul de scindare a sufletului.
Sufletul, in forma sa de dinainte de trauma, se scindeaza. O parte a sufletului este tinuta cat mai departe de situatia traumatica: este partea sanatoasa a sufletului nostru. Alta parte, care a inregistrat experienta traumei este partea traumatizata. Si o alta parte, imaginea in oglinda a partii traumatizate, preocupata cu depasirea experientei traumatice este partea supravietuitoare a sufletului.Fiindu-le frica sa se reconecteze cu traumele suferite in viata lor, oamenii care au suferit scindari ale sufletului incearca sa se protejeze de ideea ca problemele pe care le experimenteaza in viata lor sunt rezultatul traumelor suferite de-a lungul vietii. Astfel se dezvolta strategiile de supravietuire. Oamenii cauta solutii ... Detalii... »
Vizualizări: 502 | Adăugat de: yka | Data: 2012-01-30 | Comentarii (0)

Intre miile de pesteri ale Carpatilor, putine au avut un trecut atat de bogat in intamplari ca Pestera Muierilor de la Baia de Fier. Amplasata intr-un loc salbatic si avand mai multe intrari, din care una ofera un excelent punct de observatie asupra campiei din sud, iar alta deschizandu-se spre padurile dese ale Parangului, Pestera Muierilor a fost o cetate naturala, un punct de rezistenta pentru locuitorii asezarilor invecinate de-a lungul zbuciumatei lor istorii.

Pestera Muierilor
Intrarea in Pestera Muierilor.

Electrificarea facuta in anii 1963 si 1978 a transformt pestera in cel mai popular si mai vizitat obiectiv speologic din ... Detalii... »

Vizualizări: 1116 | Adăugat de: yka | Data: 2012-01-30 | Comentarii (2)