Acasă » 2010 » Iunie » 3 » Cartea de Nisip aduce scriitorii la Timisoara
11:39 PM
Cartea de Nisip aduce scriitorii la Timisoara
Lansare de carte la Timisoara unde scriitorul Bogdan Suceava se va intalni cu cititorii. Evenimentul va avea loc vineri, 28 mai, la ora 18.00, la Librăria Cartea de nisip (Strada Victor Vlad Delamarina, nr. 1, colt cu str. Alba Iulia).
Romanul ,,Venea din timpul diez'' de Bogdan Suceavă, apărut in colecţia „Fiction Ltd.” a editurii Polirom, fiind intai publicat în 2009 în limbile maghiară şi bulgară, iar ediţia în limba engleză este în pregătire.

Alaturi de autor va prezenta: Elena Craşovan, Gabriela Glavan, Daniel Vighi, Radu Pavel Gheo.

Turneul de promovare a romanului ,,Venea din timpul diez'' de Bogdan Suceavă va continua în oraşele Oradea, Iaşi, Sighişoara, Tîrgu-Mureş, Bucureşti şi Piteşti.

Bogdan Suceavă (n. 1969) este profesor la California State University, Fullerton, SUA. A mai publicat: Imperiul generalilor tarzii şi alte istorii (2002); Bunicul s-a întors la franceză, istorii (2003); Miruna, o poveste (2007); Vincent nemuritorul (2008).

„Ambitios si exotic, romanul lui Bogdan Suceava cucereste prin verva spectaculara si prin umorul de situatii, prin precizia ironic-estetizanta a stilului, prin volutele abracadabrante ale imaginatiei si prin intelectualitatea reflectiei asupra «smintelilor» misticoide ale societatii rominesti de tranzitie. Venea din timpul diez este una dintre piesele grele ale noului val de prozatori”, spune Paul Cernat despre laudabilul scriitor.Venea din timpul diez de Bogdan Suceava

Sanda Cordos continua: „Cronica nostalgica a Bucurestiului, alunecind subtil intre excentric si exceptional, intre clovnesc si metafizic, evanghelie apocrifa a unei lumi cu prea multi salvatori, dar inapta de mintuire, infierbintata de idei si cautind, orbeste, mai mult un pastor decit libertatea, distilind «timpul diez al simturilor noastre ranite, deschise, acutizate» intr-o constructie literara impecabila (cu seriosi piloni livresti si cu o veritabila forta in a explora realitatea dincolo de frontierele realului), Venea din timpul diez este un roman remarcabil  (de asezat nu doar in trena, ci si in tovarasia Crailor de Curtea-Veche) ce consacra, pe deplin, un prozator: Bogdan Suceava.”

Vizualizări: 362 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: