Acasă » 2010 » Iunie » 03
Dupa cinci ani, Romania ajunge din nou pe podiumul Eurovision: Paula Seling si Ovi au ocupat locul 3 la Oslo, egaland performanta obtinuta de Luminita Anghel si Sistem in 2005! Ei au obtinut 162 de puncte.

Vizualizări: 377 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (2)

Cei mai multi romani consuma cafea Arabica sau Robusta, in timp ce doar bucurestenii sau banatenii opteaza pentru espresso.Oricum, romanii sunt codasii Europei pana si la consumul de cafea. O persoana din Romania consuma in fiecare an doua kilograme de cafea, adica de sase ori mai putin decat un suedez, un norvegian sau un danez, care se afla pe primele locuri.

"Oamenii vor sa consume si in cafenea cafeaua lunga pe care o beau acasa. E greu, daca nu imposibil. Cel mai calitativ produs de cafea este espresso", a spus Mihai Panfil, unul dintre pionierii barrista, adica persoana specializata in prepararea si servirea cafelei in Romania.

Cornel Teban, director de vanzari Don Cafe pe zona de vest, sustine ca banatenii sunt cei mai mari bautori de cafea din Romania.

"Lucrez in domeniul cafelei din 2002, de pe vremea cand in baruri se vindea cafea la ibric, si pot spune ca in Timisoara cultura cafelei a evolut pozitiv. Datorita influentei vestului si mai ales a comu ... Detalii... »

Vizualizări: 366 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

O noua schimbare la conducerea Inspectoratului Scolar Timis? Dupa un an de procese, Sandu Golcea a recastigat la instanta suprema, Inalta Curte de Casatie si Justitie, functia de inspector general, impreuna cu cei trei adjuncti ai sai, Cornel Petroman, Ion Luican si Francisc Halasz.

sandu-golcea„Deciziile au ajuns la toti inca din prima jumatate a lunii mai. Acum asteptam pozitia Ministerului Educatiei", a precizat Sandu Golcea.

Acesta a completat ca niciunul dintre ei nu se afla in conflict cu actuala conducere a MECTS, pentru ca ordinele de revocare din functii au fost date de precedenta conducere a ministerului. Sandu Golcea a afirmat ca el, alaturi de cei trei adjuncti, trebuie sa primeasca si despagubiri in valoare de aproximativ 50 000 de lei de fiecare.

„Decizia instante ... Detalii... »

Vizualizări: 362 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

Lansare de carte la Timisoara unde scriitorul Bogdan Suceava se va intalni cu cititorii. Evenimentul va avea loc vineri, 28 mai, la ora 18.00, la Librăria Cartea de nisip (Strada Victor Vlad Delamarina, nr. 1, colt cu str. Alba Iulia).
Romanul ,,Venea din timpul diez'' de Bogdan Suceavă, apărut in colecţia „Fiction Ltd.” a editurii Polirom, fiind intai publicat în 2009 în limbile maghiară şi bulgară, iar ediţia în limba engleză este în pregătire.

Alaturi de autor va prezenta: Elena Craşovan, Gabriela Glavan, Daniel Vighi, Radu Pavel Gheo.

Turneul de promovare a romanului ,,Venea din timpul diez'' de Bogdan Suceavă va continua în oraşele Oradea, Iaşi, Sighişoara, Tîrgu-Mureş, Bucureşti şi Piteşti.

Bogdan Suceavă (n. 1969) este profesor la California State University, Fullerton, SUA. A mai publicat: Imperiul generalilor tarzii şi alte istorii (2002); Bunicul s-a întors la franceză, istorii (2003); Miruna, o po ... Detalii... »

Vizualizări: 360 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)




Vizualizări: 349 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (2)


Trei deputati ai Partidului Democrat Liberal, filiala Timis, au votat motiunea  care a fost depusa si supusa votului, astazi, in Camera Deputatilor. Este vorba despre Gheorghe Ciobanu, Marius Dugulescu si Stefan Dragulescu.Cei trei au vrut, de fapt, sa traga un semnal de alarma pentru lipsa de comunicare cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

„Da, am votat motiunea depusa de PNL la Camera Deputatilor. Votul nostru a reprezentat un semnal pentru lipsa de comunicare a ministrului Sebastian Vladescu, cu grupul nostru parlamentar. Am avut un calcul precis si am stiut ca motiunea nu va trece. Ministrul Sebastian Vladescu nu s-a consultat cu noi pentru a gasi solutii pentru aceasta perioada de criza. La solicitarile noastre, au venit la discutii atat premierul Emil Boc, cat si presedintele Traian Basescu, insa ministrul Vladescu nu a catadicsit sa vina la grupul parlamenta ... Detalii... »
Vizualizări: 322 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

Investitie de 35 milioane de euro apreciata in Europa

35 de milioane de euro au fost investiti deja in primele trei cladiri din ansamblul City Business Center, ridicate in Piata Timisoara 700. Constructiile moderne, aflate pe locul unde a fost  candva fabrica Modatim, sunt apreciate in sud-estul Europei.

Au concurat cu cladiri importante din Bucuresti si din Belgrad si au fost premiate. Prima distinctie acordata Timisoarei este cea de Office Development of the Year 2009 (Ansamblul de birouri al anului), dupa cum a precizat Ovidiu Sandor, presedintele Modatim Invest, firma care ridica acest ansamblu.

Al doilea premiu este Green Building Of The Year (Cladirea verde a anului), tot pe 2009. Gala competitiei internationale Southeastern European Real Estate Awards a avut loc la Bucuresti in 28 mai, insa distictiile au fost prezentate la Timisoara in 1 iunie.

In ceea c ... Detalii... »

Vizualizări: 382 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

Timisoara provoveaza masiv solutiile noi pentru producerea de energie. Turbinele eoliene, cunoscutele mori de vant, si captatoarele solare sunt o prezenta obisnuita atat in oras, cat  si in locurile mai izolate.

Prind teren si instalatiile pentru producerea biogazului. Solutii sunt oferite in standurile expozitiei Energia viitorului, deschisa joi la Centrul Regional de Afaceri. Deocamdata, sursele clasice de energie (carbunele, petrolul, gazul) sunt greu de concurat. Scumpirea lor accentuata, epuizarea resurselor, precum si interesul oamenilor pentru tehnologii alternative, mai prietenoase fata de mediu, fac ca energia solara si cea eoliana sa devina atractiva.Expozantii de la CRAFT tocmai aici se implica, in oferirea de sisteme fiabile. Nu este de ajuns sa avem curent cand bate vantul si nici sa avem apa calda sau agent termic doar atunci cand este soare. Sunt necesare sisteme cu randament sporit, care sa si asigure stocarea ene ... Detalii... »
Vizualizări: 341 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

A ramas fara masina si fara tigari de peste 17 000 de lei. In plus mai are de platit si o amenda de 40 000 de lei. Aceasta este ultima lovitura data de politistii de frontiera si de vamesi traficantilor de tigari.Ieri dimineata, politistii de frontiera si lucratorii vamali au oprit pe raza localitatii Parta un autoturism Audi A6 despre care aveau informatii ca este incarcat cu tigari netimbrate. Masina, inmatriculata in Arad si condusa de un tanar de 33 de ani din acelasi judet, a fost dusa la sediul Politiei de Frontiera Timis, pentru un control amanuntit.

Oamenii legii au descoperit in portbagaj 4 310 de pachete de tigari evaluate la aproximativ 17 200 de lei, despre care soferul a declarat ca le-a cumparat din Denta, de la un necunoscut.

Tanarul a fost sanctionat contraventional cu 40 000 de lei, iar autoturismul si tigarile au fost confiscate.

Vizualizări: 340 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

Musafir nepoftit. O familie de timisoreni s-a trezit azi noapte, pe nepusa masa, cu un individ bine baut, in casa. Omul a distrus tot ce i-a iesit in cale si a ajuns pana in holul locuintei. Intampinat de proprietari, si-a dat seama ca beat fiind, a incurcat casa.

Noapte plina de peripetii pentru un timisorean de 32 de ani. Barbatul a baut pahar dupa pahar pana le-a pierdut sirul. Cand s-a saturat de chefuit, a plecat spre casa, insa s-a ratacit pe drum. La un moment dat, pe strada Barzei, i s-a parut ca un imobil seamana cu cel in care locuieste, asa ca a intrat in curte. Nu s-a descurcat cu ghivecele cu flori aflate pe terasa si s-a apucat sa le sparga pe toate. Ajuns la usa, a descoperit ca nu e deschisa si nici nu i se potrivesc cheile. Drept urmare, atat a lovit-o cu picioarele, pana a spart-o. Treziti din somn de zgomotele puternice, proprietarii locuintei au pus mana pe telefon si au cerut ajutor la 112. Un jandarm si un polit ... Detalii... »
Vizualizări: 325 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)

Mii de oameni protestează în faţa prefecturilor din Braşov, Deva, Satu Mare, Iaşi, Miercurea Ciuc, Ploieşti şi Piatra Neamţ, faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Peste 2.000 de sindicalişti din administraţia locală, dar şi de la companii privatizate au protestat joi în faţa Prefecturii Braşov, iar o parte dintre aceştia au forţat intrarea în sediul instituţiei şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, busculada creându-se în momentul în care o delegaţie a liderilor de sindicat a fost chemată la discuţii de prefectul Ion Gonţea.

O delegaţie a liderilor sindicali a fost chemată la discuţii de către prefectul judeţului Braşov, Ion Gonţea, iar în momentul în care jandarmii au înlăturat gardurile de protecţie pentru a permite accesul acestora în Prefectură manifestanţii au forţat intrarea şi s-au îmbrâncit cu jandarmii.

În cele din urmă, forţele de ordine a ... Detalii... »

Vizualizări: 358 | Adăugat de: yka | Data: 2010-06-03 | Comentarii (0)