Acasă » 2010 » Iunie » 3 » Cladirea anului 2009 e din Timisoara
11:26 PM
Cladirea anului 2009 e din Timisoara

Investitie de 35 milioane de euro apreciata in Europa

35 de milioane de euro au fost investiti deja in primele trei cladiri din ansamblul City Business Center, ridicate in Piata Timisoara 700. Constructiile moderne, aflate pe locul unde a fost  candva fabrica Modatim, sunt apreciate in sud-estul Europei.

Au concurat cu cladiri importante din Bucuresti si din Belgrad si au fost premiate. Prima distinctie acordata Timisoarei este cea de Office Development of the Year 2009 (Ansamblul de birouri al anului), dupa cum a precizat Ovidiu Sandor, presedintele Modatim Invest, firma care ridica acest ansamblu.

Al doilea premiu este Green Building Of The Year (Cladirea verde a anului), tot pe 2009. Gala competitiei internationale Southeastern European Real Estate Awards a avut loc la Bucuresti in 28 mai, insa distictiile au fost prezentate la Timisoara in 1 iunie.

In ceea ce priveste proiectul derulat, acesta va avea in final cinci cladiri. In prezent se ridica cea cu numarul trei. Urmeaza sa fie finalizata in toamna, fiind deja inchiriata in proportie de 75%. In aceste zile, au inceput lucrarile la a patra cladire, prin demolarea a ceea ce a mai ramas din fosta fabrica de confectii din zona. Intregul ansamblu este prevazut pentru finalizare in anul 2013. In primele doua cladiri sunt prezente firme cunoscute pe plan mondial, lucrand aici in jur de 1.200 de persoane.

A treia cladire va oferi locuri de munca pentru alte 800 de persoane. Criteriile pe baza carora membrii juriului au ales CBC drept Green Building of the Year se refera la tehnologiile speciale folosite pentru cladirile complexului.

Inca de la dezvoltarea conceptului, CBC a fost gandit ca un proiect in care energia sa fie folosita echilibrat. A fost introdus un sistem computerizat de reglare a consumului in toate  cladirile, astfel incat acesta sa fie minim.

Alte tehnologii inovative sunt fatada cu jaluzele  controlate de senzori si sistemul de aer conditionat de performanța ridicata, de altfel primul de acest tip implementat in Romania.

In plus, verdele este prezent acolo unde era cel mai putin de asteptat, pe terasa, adica un covor de verdeata suspendat.

modatim sandor conferinta presa premiu7_b


Vizualizări: 382 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: