Acasă » 2010 » August » 2 » Dacia Duster
1:05 AM
Dacia Duster

20% dintre clientii Daciei Duster vor tapiterie de piele


Clientii care isi comanda un Duster opteaza pentru versiunea al carei pret ajunge la peste 15.000 de euro, in conditiile in care preturile pornesc de la 10.500 de euro.

"Peste 80% din comenzi reprezinta versiunea de top, Laureate. Peste 20% din masini sunt comandate cu tapiterie din piele, o alta surpriza placuta. Inseamna ca masina nu este cumparata numai pentru off-road", spune Fabrice Cambolive, directorul comercial al Dacia.

Optionalele tapiterie, volan si schimbator de viteze din piele costa 400 de euro.

Din totalul precomenzilor, clientii au optat in proportii egale pentru o motorizare diesel sau benzina. "Avand in vedere numarul de comenzi din prezent, cel mai probabil aceasta pondere se va pastra pana la finele anului. Este interesant ca la diesel, majoritatea au optat pentru versiunea de top, de 110 CP", a spus directorul comercial al marcii.

Pe langa atragerea de noi clienti pentru Dacia, Duster are ca obiectiv si vanzarile de flote, in special pentru companii care pana acum achizitionau SUV-uri ale unor marci din import.

"Duster va atrage nu numai clienti noi pentru Dacia, ci si multe companii. Spre exemplu, in zilele urmatoare vom semna primele contracte de flote. Primul va fi cu o firma de securitate", a subliniat Cambolive. Potrivit sefului directiei comerciale, publicul-tinta principal pentru noul SUV il reprezinta clientii care pana acum cumparau masini second-hand intre 8 si 15.000 de euro.

Nu se poate inca estima cati clienti noi pentru Dacia va aduce Duster, deoarece cine si-a comandat acum sunt considerati fani ai marcii. "Nu ne putem propune un target de acest gen, deoarece peste 60% din clienti cumpara un automobil pentru prima data sau o masina noua pentru prima data. Romania este o piata de cucerire", a spus Cambolive. Care sunt sansele ca Duster sa fie al treilea in functie de vanzari dupa Sandero si Logan. "Nu putem spune ca Duster va fi neaparat al treilea ca volum. Totul depinde de comenzi. Cu Duster vom cuceri noi clienti. Spre exemplu cel care in prezent conduce o berlina, dar vrea un 4x4 se va orienta catre un Duster. Si un alt client care pana acum isi permitea un 4x4, dar numai la mana a doua, acum isi va permite unul nou", a spus Jérome Olive, seful Automobile Dacia.

La fel ca pentru Logan sedan in 2004, atunci cand dealerii au demarat procedurile de preluare a comenzilor cu trei luni inainte de lansarea oficiala a masinii, si acum, acestia pentru a face fata comenzilor au inceput sa incaseze avansurile imediat dupa prezentarea SUV-ului in cadrul Salonului Auto de la Geneva de la inceputul acestei luni.

"Este pentru prima data cand preluam comenzi, desi Duster nu este inca in showroom-uri. Singura exceptie care a mai fost a fost in 2004, atunci cand a fost lansat Logan sedan. De obicei, comenzile sunt preluate numai atunci masina este efectiv in showroom. Este pentru prima data in cariera mea cand pe o piata se procedeaza asa", a spus la randul sau Fabrice Cambolive, directorul comercial al Dacia.

Viitorul Logan va avea piele

In conditiile in care aproape un sfert din clientii lui Duster au optat pentru tapiteria din piele, este posibil ca urmatoarea generatie a lui Logan, care cel mai probabil va fi lansata in urmatorii doi ani, sa vedem aceasta dotare pe lista de optionale.

Tot ca optional exista posibilitatea ca in viitorul apropiat Duster sa poata fi echipat cu o transmisie automata, potrivit oficialului Dacia, in conditiile in care multi clienti ar opta pentru o astfel de versiune.

Dacia a vandut 2.500 de masini prin Rabla

    * Din cele 4.079 de masini vandute in prima luna a programului "Rabla" aproape 2.500 sunt marca Dacia, potrivit declaratiilor ministrului mediului Laszlo Borbely, citat de Mediafax.
    * Cei care au cumparat un automobil nou in cadrul programului au utilizat in total aproape 11.500 de vouchere, in conditiile in care s-au casat pana in prezent 45.000 de masini mai vechi de 10 ani. Astfel, fiecare client a utilizat in medie mai mult de doua vouchere pentru achizitia unei masini noi.


Surs

Vizualizări: 355 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 yka  
0
un nou model biggrin

Prenume *:
Email *:
Cod *: