Acasă » 2010 » August » 19

Construita de o "vedeta" a vietii religioase din America, un binecunoscut tele-predicator, dr. Robert H. Schuller, biserica protestanta din orasul californian Garden Grove e o magnifica "zidire" (am folosit cuvantul pentru savoarea sa arhaica, pentru ca altfel, nu se potriveste; peretii acestui fantastic edificiu nu sunt ziditi, greoi, din blocuri de materiale opace, ci par insasi materializarea luminii - a luminii divine, spun credinciosii -, solidificata in chipul unei catedrale).

O catedrala de lumina, intr-adevar; si imensa, pe deasupra - stil american -, ceea ce o face cu atat mai fascinanta. Inalta cat o cladire de 12 etaje, are peretii alcatuiti din peste 12.000 de panouri de sticla transparenta, prinse intr-un paienjenis de otel.

Impresionanta privita din afara, e inca si mai coplesitoare vazuta ... Detalii... »

Vizualizări: 793 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Biserica din oase de om si alte locasuri de cult ciudate

Oase de om & sticle de bere: din ce se mai fac azi lacasele de cult? Piatra, lemn, caramida – astea au fost, timp de secole, materialele preferate ale omului cand s-a pus problema sa construiasca o un edificiu inchinat divinitatilor. Dupa aceea, a venit betonul – si a ramas pana azi. Iar pe dinauntru – lemn, sticla, metal, mai nou si plastic, ca e ieftin – cam din asta s-au facut si se fac bisericile, templele, moscheile. Dar, printre atatea alcatuiri din piatra, lemn, caramida si beton, cu décor din ingredientele de mai sus, mai apar prin lume, ici-colo, si cateva raritati arhitecturale, la care elementul-surpriza e reprezentat de materialele din care sunt facute sau cu care sunt impodobite in in interior. Dintre multele edificii religioase impunatoare sau stranii ale lumii acesteia, iata cinci care uimesc privirea si gandul prin neobisnuitul viziunii care a conceput fie ... Detalii... »

Vizualizări: 337 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Muntii nu trebuie tratati in joaca. Cu toata frumusetea si maiestuoziatea lor, muntii ascund pericole mortale chiar si pentru alpinistii, padurararii sau drumetii experimentati. Pana si Carpatii nostri, care nu au inaltimi ametitoare, pot prezenta pericole si capcane fatale pentru cei care iau in deradere tainele muntelui si nescotesc regulile de fier ale incursiunilor in imparatia de piatra si padure. Stau astfel marturie zecile de morti care sunt jertfiti tribut muntilor in fiecare an. Cu atat mai periculosi se dovedesc a fi cei mai inalti si mai inaccesibili munti ai planetei. Acesti colosi de piatra isi iau tainul de vieti omenesti chiar si din randul celor mai buni alpinisti si montagnarzi din lume. Daca ajungeti vreodata sa-i calcati cu bocancul si sa-i escaladati cu cordelina, fiti constienti nu doar de spectacolul grandios care apare la fiecare pas, ci mai ales, de pericolele care pandesc dupa fiecare crapatura de piatra si bucata de gheat ... Detalii... »

Vizualizări: 545 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Lagune care le depasesc in splendoare pe cele din filme, nisipuri aurite de soarele tropicelor, valuri de turcoaz, apus si rasarit in culori ireale, peisaje de vis pentru care nu s-au inventat inca termeni de comparatie... Pe scurt, locuri de pe Terra care par adevarate porti spre Paradis. Acestea si nu altele, sunt cele mai deosebite si mai exclusiviste plaje pe care le poti savura in acesta viata.

10. Aroa, Aiutaki, One Foot Island - Insulele Cook

In loc sa-ti pierzi vremea si banii prin Romania, cel putin o data in viata merita sa te rasfeti si sa te inarmezi cu suma de bani necesara pentru a face o excursie peste asteptari, in alta lume. Destinatia: Insulele Capitanului Cook. Acolo, la capatul lumii, dincolo de civilizatiile Orientului si Occidentului, asteapta ascunsa intr-o laguna mai albastra decat cerul, plaja Aroa. Tine-te bine! Nu seamana cu nimic di ... Detalii... »

Vizualizări: 891 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Un mare academician, recunoscut la nivel mondial, a afirmat ca intreaga comunitate stiintifica trebuie sa avertizeze factorii politici si economici care conduc lumea, ca, in mai putin de 100 de ani, omenirea va disparea, procesul fiind deja ireversibil. Sumbra previziune apartine savantului Frank Fenner, nimeni altul decat specialistul care a eradicat variola.

In conceptia sa avizata, omenirea va fi incapabila sa supravietuiasca suprapopularii si flagelului consumismului fara oprelisti. "Din nefericire omenirea nu va mai supravietui nici macar 100 de ani. Odata cu specia umana, vor disparea multe alte specii de animale, majoritatea aflate in plin proces de extinctie, cauzat tot de actiunile nesabuite ale omului. Este o situatie ireversibila, deoarece este mult prea tarziu pentru orice masuri. Nu spun asta pentru ca vreau sa demoralizez eforturile celor putini care lupta si se straduiesc sa salveze ce mai este de salvat, dar cine ... Detalii... »

Vizualizări: 372 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

"Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban - propunerea României la premiile Oscar, la secţiunea "Cel mai bun film străin", la ediţia de anul viitor -, va avea premiera în cinematografele din Statele Unite ale Americii pe 5 ianuarie 2011, informează variety.com.

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va fi proiectat în premieră în cinematografele din SUA pe 5 ianuarie, la New York, după care, în acelaşi an, va fi distribuit în sistem ... Detalii... »

Vizualizări: 310 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Se poate să-ţi placă multe lucruri pe Facebook şi chiar să le marchezi cu "Like". Din păcate, însă, nu există nicio posibilitate să-ţi arăţi dezacordul faţă de un anumit tip de conţinut, potrivit www.incont.ro.

"Dislike" apare ca opţiune la actualizarea status-ului. D ... Detalii... »

Vizualizări: 350 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Postul Acasă TV a primit, marţi, acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită programe în High Definition.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea societăţii Pro TV SA de difuzare a canalului Acasă TV şi în sistem HD.

Potrivit solicitării, postul Acasă TV va fi difuzat în sistem HD în pachetele de cablu ale diverşilor operatori din România.

CNA a aprobat solicitarea SC Pro TV SA.

SC Pro TV SA operează şi posturile de televiziune Pro TV, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro şi MTV România.

Pro TV este primul post de televiziune din România care a început emisia HD, pe 1 decembrie 2006.

Claudiu Paraschiv, Head of TV Technology al grupului Central European Media E ... Detalii... »

Vizualizări: 336 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Măsurile instituite de Franţa împotriva romilor aflaţi într-o situaţie ilegală sunt pe "deplin conforme cu regulile europene", a declarat miercuri Ministerul francez de Externe, făcând apel la Comisia Europeană (CE) să "susţină deplin" programele de reintegrare în ţările de origine.

Purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie şi Drepturile fundamentale ale cetăţenilor europeni, Viaviane Reding, a apreciat că Franţa "ar trebui să respecte normele privind libertatea circulaţiei şi libertatea de a se stabili" a cetăţenilor europeni.

Primele expulzări ale romilor către România şi Bulagria, de când preşedintele Nicolas Sarkozy a anunţat, la sfârşitul lui iulie, evacuarea taberelor ilegale, urmează să aibă ... Detalii... »

Vizualizări: 352 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Primăria Moscovei a interzis vânzarea de băuturi alcoolice tari între orele 22.00 şi 10.00, aceasta fiind o nouă măsură de combatere a alcoolismului care provoacă moartea a jumătate de milion de persoane pe an în Rusia.

Textul care conţine această interdicţie a fost semnat şi va fi publicat în curând, a declarat pentru AFP primăria capitalei, confirmând informaţiile apărute în presa rusă.

"Primarul I ... Detalii... »

Vizualizări: 309 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Televiziunea publică rusă a afirmat că serviciile speciale româneşti pot fi interesate în Rusia de o singură temă, respectiv prezenţa trupelor ruse în Transnistria, într-un reportaj difuzat după ce un diplomat român din Moscova a fost acuzat de spionaj, relatează Europa Liberă, în pagina online.

Într-un reportaj despre reţinerea diplomatului român, televiziunea publică rusă Rosiya 1 a afirmat că serviciile speciale româneşti pot fi interesate în Rusia numai de o singură temă, respectiv prezenţa trupelor ruse de menţinere a păcii în Transnistria, faţă de care Bucureştiul şi-a exprimat deschis nemulţumirea.

În reportajul difuzat marţi, Rosiya 1 mai susţine că după desfiinţarea fostei Securităţi a lui Nicolae Ceauşescu, România i-a concediat pe vechii agenţi ai serviciilor de informaţii, iar noul spionaj românesc a încetat să-şi mai stabilească obiective la scară mondială.

... Detalii... »

Vizualizări: 346 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, informează, miercuri, municipalitatea.În urma anunţării rezultatelor anchetei preliminare de la Maternitatea Giuleşti, din dispoziţia primarului general Sorin Oprescu, întreaga conducere a maternităţii a fost suspendată până la finalizarea anchetei", a anunţat municipalitatea, într-un comunicat.

În funcţia de director al maternităţii a fost numită Victoria Nicolau, medic primar anestezist.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a cerut, miercuri, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, demiterea echipei manageriale a Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Panait Sârbu" din Bucureşti, în urma rezultatelor preliminare ale anchetei ... Detalii... »

Vizualizări: 333 | Adăugat de: yka | Data: 2010-08-19 | Comentarii (0)