Acasă » 2010 » August » 19 » Televiziunea rusă: Spionajul românesc este interesat doar de trupele ruse din Transnistria
1:25 AM
Televiziunea rusă: Spionajul românesc este interesat doar de trupele ruse din Transnistria
Televiziunea publică rusă a afirmat că serviciile speciale româneşti pot fi interesate în Rusia de o singură temă, respectiv prezenţa trupelor ruse în Transnistria, într-un reportaj difuzat după ce un diplomat român din Moscova a fost acuzat de spionaj, relatează Europa Liberă, în pagina online.

Într-un reportaj despre reţinerea diplomatului român, televiziunea publică rusă Rosiya 1 a afirmat că serviciile speciale româneşti pot fi interesate în Rusia numai de o singură temă, respectiv prezenţa trupelor ruse de menţinere a păcii în Transnistria, faţă de care Bucureştiul şi-a exprimat deschis nemulţumirea.

În reportajul difuzat marţi, Rosiya 1 mai susţine că după desfiinţarea fostei Securităţi a lui Nicolae Ceauşescu, România i-a concediat pe vechii agenţi ai serviciilor de informaţii, iar noul spionaj românesc a încetat să-şi mai stabilească obiective la scară mondială.

România a declarat persona non grata un diplomat rus la Bucureşti ca răspuns la scurta reţinere şi expulzarea secretarului I din ambasada română la Moscova, acuzat de spionaj. Presa rusă a scris că diplomatul român era bănuit de spionaj în favoarea altor ţări din NATO.

Ministerul de Externe al României a anunţat marţi că a cerut secretarului I din ambasada rusă la Bucureşti să părăsească ţara în decurs de 48 de ore.

Ministerul a acuzat autorităţile de la Moscova de încălcarea gravă a prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, prin reţinerea şi publicarea identităţii presupusului spion român, Gabriel Grecu, secretarul I al ambasadei României la Moscova.

El a fost reţinut luni, la Moscova, în urma unui flagrant realizat într-un magazin din capitala rusă. FSB a spus că asupra lui Grecu s-au descoperit "obiecte specifice activităţii de spionaj".

Vizualizări: 344 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: