Acasă » 2010 » Iunie » 30 » Veniturile se reduc si preturile explodeaza, de maine. Vezi ce ne asteapta!
7:52 PM
Veniturile se reduc si preturile explodeaza, de maine. Vezi ce ne asteapta!
Incepand de maine, 1 iulie, salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%, tichetele de masa, de vacanta, de cresa si platile compensatorii vor fi impozitate, iar taxele, impozitele, tigarile, combustibilii, medicamentele si alimentele se scumpesc.

Masurile de austeritate asumate de Guvernul Boc, cu exceptia taierii pensiilor, vor fi aplicate incepand de maine. Executivul a adoptat modificari esentiale la Codul Fiscal, scrie Realitatea.net.

Potrivit Noului Cod Fiscal tichetele de masa, cresa si vacanta vor fi impozitate de maine.

Castigurile la jocurile de noroc vor fi impozitate cu 25%.


Incepând cu 1 iulie, toate veniturile sub forma de dobanzi din conturile si depozitele bancare, indiferent daca sunt la vedere sau la termen, vor fi impozitate cu 16%.

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi redusa cu 15%, dar nu va fi mai mica de 600 lei.


TVA va fi mai mare cu 5%, adica va fi de 24 de procente.


Salarii mai mici cu 25% de la 1 iulie

Taierile de salarii sunt bune de pus in aplicare de la 1 iulie. Si tot peste doua zile, pensiile speciale vor fi recalculate. Parlamentul a votat, astazi, micsorarea cu 25% a salariilor, dar a eliminat prevederea care diminua pensiile cu 15 procente, asa cum a cerut Curtea Constitutionala.


De la 1 iulie unul dintre producatori scumpeste tigarile cu 30 de bani pachetul. Urmatoarele majorari de accize pentru tutun ar fi trebuit sa aiba loc in septembrie, dar unii producatori au decis sa devanseze termenul.


Disponibilizari

Astazi Executivul discuta despre restructurarea administratiilor locale. Ministrul Vladescu a anuntat ca este nevoie sa se disponibilizeze 100.000 de bugetari pentru a se plati salariile in 2011.


Alimentele vor fi mai scumpe cu 8%

Odata cu crestere TVA la 24% se vor scumpi si alimentele si bunurile de larg consum la 8%, spun producatorii.


Medicamentele s-ar putea scumpi cu pana la 70%

Medicamentele importate se vor scumpi cu pana la 70%, iar ceaiurile si vitaminele se vor scumpi cu 5%. Medicamentel generice nu se vor scumpi, deoarece TVA-ul la acestea ramane de 9%.

 

Proprietarii care au mai multe locuinte neichiriate vor fi nevoiti sa plateasca o "taxa de solidaritate", suplimentar impozitului pe proprietate, care va fi cuprinsa intre 50 si 200%. Aceasta taxa va fi aprobata astazi printr-o Ordonanta de urgenta.

Vizualizări: 383 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: