Acasă » 2010 » Iunie » 17 » Vitamina B6 şi metionina reduc cu 50% riscul de cancer pulmonar - studiu
4:55 PM
Vitamina B6 şi metionina reduc cu 50% riscul de cancer pulmonar - studiu
O concentraţie peste medie de vitamina B6 şi de metionină, un aminoacid din structura proteinelor, reduce cu cel puţin 50% riscul de apariţie a cancerului pulmonar, potrivit unui studiu efectuat în Europa şi publicat în Statele Unite ale Americii, informează AFP.

Analizele sangvine efectuate pe un eşantion de 400.000 de voluntari provenind din zece ţări europene au relevat faptul că pacienţii cu concentraţii mai ridicate de vitamina B6 şi de metionină în sânge prezintă riscuri mai mici de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar , indiferent dacă sunt fumători, nefumători sau foşti fumători, se afirmă în acest studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA).

"Dacă eşantioanele sangvine ale voluntarilor conţineau şi o concentraţie peste medie de acid folic, pe lângă vitamina B6 şi metionină, riscul de cancer pulmonar era diminuat cu 66%", au adăugat autorii studiului.

Totuşi, rezultatele acestui studiu nu trebuie să-i facă pe oameni să uite că este important să se diminueze numărul celor care fumează, acest viciu fiind factor primordial pentru creşterea incidenţei cancerului pulmonar pe plan mondial . Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer şi face cele mai multe victime în lume.

Cercetătorii au precizat faptul că un procent destul de mare dintre pacienţi sunt foşti fumători, dar un procent mai mic este reprezentat de persoane care nu au fumat niciodată, mai ales femei din anumite regiuni din Asia.

Potrivit studiilor anterioare, carenţele de vitamina B sunt asociate cu un risc crescut de vătămare a lanţului de ADN şi cu declanşarea unor mutaţii genetice.


Vizualizări: 339 | Adăugat de: yka | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: