Mâncărică de cartofi – varianta cea mai simplă (de Post)
Ingrediente:
- 4-5 cartofi medii
- 500 ml apă
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță Delikat (sau după gust)
- 1 linguriță bulion
Mod de preparare:
- Curăță cartofii, spală-i și taie-i cubulețe.
- Pune cartofii într-o oală, adaugă apa și fierbe-i la foc mediu până devin moi (aproximativ 20 de minute).
- Când cartofii sunt fierți, scurge o parte din apă (lasă puțin lichid, cât să nu fie prea uscată mâncărica).
- Adaugă uleiul și Delikatul, apoi amestecă bine.
- Mai lasă pe foc mic încă 2-3 minute, amestecând ușor, pentru ca aromele să se îmbine.
- Oprește focul și lasă mâncărica să se odihnească 5 minute înainte de servire.
Se poate servi simplă sau cu murături. Poftă bună!
...
Detalii... »
Vizualizări:
52
|
Adăugat de:
yka
|
Data:
2025-02-03
| |