Acasă » 2025 » Februarie » 03

Mâncărică de cartofi – varianta cea mai simplă (de Post)

 

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi medii
  • 500 ml apă
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriță Delikat (sau după gust)
  • 1 linguriță bulion

Mod de preparare:

  1. Curăță cartofii, spală-i și taie-i cubulețe.
  2. Pune cartofii într-o oală, adaugă apa și fierbe-i la foc mediu până devin moi (aproximativ 20 de minute).
  3. Când cartofii sunt fierți, scurge o parte din apă (lasă puțin lichid, cât să nu fie prea uscată mâncărica).
  4. Adaugă uleiul și Delikatul, apoi amestecă bine.
  5. Mai lasă pe foc mic încă 2-3 minute, amestecând ușor, pentru ca aromele să se îmbine.
  6. Oprește focul și lasă mâncărica să se odihnească 5 minute înainte de servire.

Se poate servi simplă sau cu murături. Poftă bună!

 

 

... Detalii... »

Vizualizări: 52 | Adăugat de: yka | Data: 2025-02-03