Acasă » Arhiva intrărilor
Alimentele si bauturile de import, la fel de scumpe ca inainte de integrare




Romånii continua sa cumpere whisky, vodca sau gin la preturi mai mari decåt in restul Europei, in ciuda faptului ca taxele de import au fost eliminate de la 1 ianuarie 2007. Motivul este cåt se poate de simplu: comerciantii practica un adaos mare, pentru a-si asigura profitul, ne-au declarat reprezentantii industriei de profil. Situatia este confirmata si de importatori, care sunt de parere ca preturile spirtoaselor vor scadea treptat, in cåtiva ani buni. Daca ne raportam la piata spaniola - una dintre cele mai mari din Europa in aceasta privinta - rezulta ca Romånia este cu mult in urma in privinta consumului bauturilor de calitate. Numai consumul celui mai popular brand de whisky atinge in Spania in jur de 18 milioane de litri anual, in timp ce toate marcile de whisky baute in Romånia abia cumule ... Detalii... »
Vizualizări: 424 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-18 | Comentarii (0)

Vasile Şuşca şi-a pierdut caii şi în căutarea lor a întrebat un bătrân din sat dacă nu i-a văzut, drept răspuns a primit patru alice în piept!Vasile Şuşca din Târnova a plecat în căutarea cailor pierduţi când s-a întâlnit cu Martin Fraţ, un bătrân de 77 ani de ani. Bătrânul se odihnea pe câmp cu puşca sub cap şi când a fost întrebat de tânăr dacă i-a văzut caii, bătrânul l-a împuşcat de 4 ori.

Martin Fraţ este un braconier recunoscut în sat şi toţi ştiu că îşi face dinverse arme artizanale, chiar primarul satului spune că bătrânul are nevoie de un preot pentru a se "cuminţi" pentru că legea nu l-a potolit. Din păcate ultima sa păţanie l-ar putea duce după gratii, unde nu ar mai avea acces la puşca cu alice.

 Bătrânul nu recunoaşte că l-ar fi împuşcat pe tânărul de 26 ani ci că doar s-a îmbrâncit şi puşca s-a descărcat din greşeală. Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cauzele în care s-a produs accidentul.
Vizualizări: 408 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

Dunărea este în pericol de poluare, după ce tone de deşeuri au ajuns sub viaductul care traversează Drumul Naţional 6, la Orşova.

În zona de munte a judeţului Mehedinţi, la Baia de Aramă, precipitaţiile au depăşit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 40 de litri pe metrul pătrat, iar apa scursă de pe versanţi a antrenat deşeurile în apropierea golfului, sub viaductul care traversează DN 6, la intrare în municipiul Orşova. Mai mult, pânza de gunoaie care s-a format pe râul Cerna este de 150 de metri lungime şi aproximativ 50 de metri lăţime şi este formată din PET-uri, deşeuri menajere, gunoaie de grajd şi resturi vegetale care, în urma precipitaţiilor abundente, au fost aduse pe râul Cerna, cel mai probabil de la groapa de gunoi de la Băile Herculane sau de la casele riverane râului. De aceea, din cauza debitului ridicat al Dunării, de 6.400 de ... Detalii... »

Vizualizări: 401 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

Conform legii, disponibilizările, care sunt negociate cu sindicatele, trebuie să se facă în funcţie de mai mulţi factori, printre care calificativele angajatului, vechimea la locul de muncă sau numărul şi gravitatea sancţiunilor, dacă este cazul, relatează cotidianul Gândul. ... Detalii... »
Vizualizări: 348 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

Asigurarea obligatorie a locuinţelor ar putea începe de la 1 iulie

Prima poliţă de asigurare obligatorie a locuinţelor ar putea fi emisă în luna iulie, demers condiţionat însă de semnarea contractului de reasigurare, a declarat, luni, Radu Mustăţea, membru în Consiliul de Administraţie al Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID).
... Detalii... »
Vizualizări: 406 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

Un numar de 20.593 de candidati sunt asteptati vineri sa sustina proba de testare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat, potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Luni sunt asteptati sa sustina proba 12.380 de candidati, marti, 27 aprilie - 7.693 candidati, miercuri, 28 aprilie - 4.272 candidati si joi, 29 aprilie - 2.207 candidati.

Proba D se desfasoara in laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal si presupune doua etape, care cumuleaza maximum 90 de minute ca timp de lucru: rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul "Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet", care va avea o durata de regula de 15 minute, dar nu poate depasi 30 minute si rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competenta prevazute in programa de bacalaureat, careia i se aloca restul timpului ramas pana la cele 90 de minute cat are proba, cumulat.

... Detalii... »
Vizualizări: 360 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-16 | Comentarii (1)


Românul Mircea Lucescu, tehnicianul echipei ucrainene Şahtior Doneţk, cu care a câştigat anul trecut Cupa UEFA, s-a clasat pe locul 5 în clasamentul celor mai buni antrenori de club în anul 2009, ierarhie alcătuită de Federaţia Internaţională pentru Istoria şi Statistica Fotbalului (IFFHS).

Lucescu a acumulat 50 de puncte şi precede antrenori cum sunt Arsene Wenger, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti sau Louis van Gaal.

Primul loc a fost ocupat de spaniolul Josep Guardiola (38 ani), care a cucerit în 2009 cu FC Barcelona şase trofee, campionatul, cupa şi Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a cluburilor. Podiumul este completat de Sir Alex Ferguson şi Jose Mourinho.

În 2005, alt român, Anghel Iordănescu, învingător în Liga Campionilor Asiei cu Al Ittihad Jeddah, ocupa locul 10 în ierarhie, cu 22 de puncte.

Clasamentul pe 2009:
1. Josep Guardiola (FC Barcelona/spaniol) 300 puncte
2. ... Detalii... »
Vizualizări: 383 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-15 | Comentarii (1)

Desi la ei Dacia Duster va ajunge abia în 2012, britanicii au testat Dacia Duster, de care au fost foarte multumiti.
Prima informatie pe care cei de la autocar.co.uk au dat-o despre Duster este ca este construita în România, "una din tarile cu cea mai mare crestere a industriei de masini din lume”.
Acestia nu s-au dat la o parte sa compare pretul Duster-ului romanesc cu cel al altor marci de renume, astfel ca autocar.co.uk observa faptul ca SUV-ul Dacia costa mai putin decat o versiune de baza a Ford Fiesta.Desi sunt de parere ca Duster nu va castiga niciun premiu pentru originalitate sau pentru meticulozitatea calitatii cu care este construita, britanicii spun ca Duster este mai atractiva decat alte modele din clasa ei, in special datorita pretului mic.
Mai mult, publicatia britanica arata faptul ca Duster nu este opera unei maiestrii in ... Detalii... »
Vizualizări: 433 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-15 | Comentarii (2)

Bancile trimit 45 de milioane de sms-uri amintindu-ne sa platim ratele

În 80% dintre SMS-uri se anunţă că trebuie plătite facturile

În ceea ce priveşte motivul pentru care firmele, de la bănci la companiile de telefonie, vor trimite, în medie, măcar patru mesaje fiecărui român, acesta este în proporţie de 20% promovarea unor bunuri sau servicii şi de 80% legat de înştiinţări. Printre cei mai importanţi clienţi ... Detalii... »

Vizualizări: 384 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-12 | Comentarii (1)

Imobiliar


Terenurile din mamaia de 17 ori mai scumpe decat cele din 2 mai

Cu cat sunt mai apropiate de bulgari, terenurile cu vedere la mare sunt cu atat mai accesibile  In localitatile maritime din apropiere de granita  se gasesc si cele mai generoase suprafete  Totusi, piata este blocata, chiar daca numarul celor interesati in achizitia unui teren a crescut Din vedeta a tranzactiilor imobiliare, cu preturi la imobile comparabile ca valoare cu cele din Capitala, litoralul ro­ma­nesc a ajuns cenusareasa imobiliara a tarii. Activitatea speculatorilor privati si institutionalizati s-a redus practic la zero, putinele fonduri interesate de proprietati in dificultate monitorizeaza momentan doar proprietati comerciale (retail, office si uneori rezidential), iar persoanele fizice nu au curajul, banii sau convingerea sa investeasca pe piata te­re­nu­r­ilor. Mihai Ichim, agent imo­biliar (PFA) care opereaza ... Detalii... »
Vizualizări: 498 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-12 | Comentarii (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 »