Acasă » Arhiva intrărilor

Joia neagră în Grecia

Sindicaliştii eleni au chemat din nou la proteste, astăzi, nemulţumiţi de planul de austeritate al guvernului, scrie Le Nouvel Observateur. Este a patra grevă din ultimele patru luni.
Şcolile, spitalele, birourile administraţiei publice sunt închise. La Atena, cuvântul de ordine al zilei este ambuteiaj. Tramvaiele, metroul şi autobuzele nu circulă.  Şi transportul aerian este perturbat, cum controlorii de trafic şi-au întrerupt activitatea.

Acest lucru va afecta şi mai mult turismul, deja lovit de criza financiară şi protestele care au pus stăpânire pe Grecia în ultimele luni.

Chiar dacă până acum li s-au alăturat protestatarilor, jurnaliştii sunt singurii care muncesc astăzi. Nu rămân însă datori. Săptămâna viitoare promit să facă o grevă de 24 de ore.


Măsurile de securitate sunt drastice, ţinând cont că la precedentul val de manifestaţii trei oam ... Detalii... »
Vizualizări: 351 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-20 | Comentarii (0)

Centrul Capitalei este blocat. Mii de oameni se îndreaptă spre Piaţa Victoriei, unde are loc cel mai mare miting din ultimii ani. Protestul începe la ora 11.00, însă în faţa Guvernului sunt deja peste 10.000 de protestatari. 60.000 de oameni sunt aşteptaţi să protesteze astăzi faţă de scăderea salariilor.

10.40 - Sindicaliştii au amenajat pe scenă şi o masa a săracului pe care au pus hrana de zi cu zi a bugetarilor. Protestatarii din Covasna au venit cu tobe, trompete şi s-au pus pe cântat. Piaţa Victoriei răsună de fuiere, claxoane, chiote, sirene şi ţipete.

10.30 - Mii de oamenii au blocat circulaţia între Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei. Încolonaţi, sindicaliştii se îndreaptă spre sediul Guvernului ca să protesteze. Trecătorii îi aplaudă şi încurajează. Cei care se află deja în Piaţa Victorie scandează "Jos Guvernul!". Pe bannerele protestatarilor se pot citi mesaje ostile la adresa guvernanţilor: "Ne-aţi amanetat ţara",  "Guvernul Boc ne ... Detalii... »

Vizualizări: 474 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-19 | Comentarii (0)

Cu peste 200 de hoteluri de cinci stele in sistem all-inclusive, litoralul turcesc atrage 7 milioane de turisti straini, din care 65.000 de romani, fata de doar cateva sute de turisti straini care se cazeaza in hotelurile de pe litoralul romanesc.

... Detalii... »

Vizualizări: 470 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-19 | Comentarii (0)

„Salariile bugetarilor si pensiile vor fi corectate, este inevitabil”

Isarescu avertizeaza:daca statul nu isi reduce cheltuielile,vine inflatia...Cum comentati?


Dupa ce Banca Centrala Europeana a dat "drumul la tiparnita" pentru a permite statelor din zona ... Detalii... »
Vizualizări: 264 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-19 | Comentarii (0)

Când auzi termenul „vaselină” gândul te poartă la mecanici auto murdari din cap până în picioare de ceva negru şi unsuros. Ei bine, scapă de această imagine de coşmar şi deschide-ţi mintea pentru a-ţi însuşi un nou concept din domeniul industriei cosmetice.

Vaselina cosmetică este o noutate în raioanele româneşti de profil, dar este deja un produs nelipsit din dulăpiorul de produse beauty ale femeilor din celelalte ţări europene şi nu numai. Poate că prima senzaţie pe care o vei resimţi la atingerea acestei substanţe va fi una nu tocmai plăcută, întrucât consistenţa unsuroasă şi foarte densă a vaselinei cosmetice nu se asociază în mintea noastră, deocamdată, cu ideea de minune a naturii. Nu fi reticentă ci îndrăzneşte să încerci vaselina cosmetică şi vei descoperi în ea un produs multifuncţional de care nu te vei mai putea despărţi pentru că:

1. este un hidratant excepţional, mai ales pentru buze, în special când este ori foarte frig ori extrem de cald;
... Detalii... »
Vizualizări: 347 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-18 | Comentarii (0)

Kylie Minogue este atrasa de fete

Kylie Minogue, adorata si de persoanele gay, este o iubitoare de femei. Vedetei pop i s-a intamplat sa aiba sentimente puternice si pentru persoane de acelasi sex. Cantareata are foarte multi fani in randul comunitatii homosexuale si recunoaste ca are mai multe lucruri in comun cu ei decat acestia isi pot imagina.
Vedeta a povestit pentru o publicatie britanica despre atractia ei pentru cateva femei. Kylie se considera o exhibitionista sexuala, si simte ca o parte din mine flirteaza in mod natural. Cu toate acestea, iubitul vedetei, modelul Andres Velencoso, nu trebuie sa isi faca griji in legatura cu fanteziile cu femei ale lui Kylie, deoarece aceasta insista ca nu a facut niciodata nimic mai mult decat a se indragosti pur si simplu.


Vizualizări: 361 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-18 | Comentarii (0)

Alimentele si bauturile de import, la fel de scumpe ca inainte de integrare
Romånii continua sa cumpere whisky, vodca sau gin la preturi mai mari decåt in restul Europei, in ciuda faptului ca taxele de import au fost eliminate de la 1 ianuarie 2007. Motivul este cåt se poate de simplu: comerciantii practica un adaos mare, pentru a-si asigura profitul, ne-au declarat reprezentantii industriei de profil. Situatia este confirmata si de importatori, care sunt de parere ca preturile spirtoaselor vor scadea treptat, in cåtiva ani buni. Daca ne raportam la piata spaniola - una dintre cele mai mari din Europa in aceasta privinta - rezulta ca Romånia este cu mult in urma in privinta consumului bauturilor de calitate. Numai consumul celui mai popular brand de whisky atinge in Spania in jur de 18 milioane de litri anual, in timp ce toate marcile de whisky baute in Romånia abia cumule ... Detalii... »
Vizualizări: 337 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-18 | Comentarii (0)

Vasile Şuşca şi-a pierdut caii şi în căutarea lor a întrebat un bătrân din sat dacă nu i-a văzut, drept răspuns a primit patru alice în piept!Vasile Şuşca din Târnova a plecat în căutarea cailor pierduţi când s-a întâlnit cu Martin Fraţ, un bătrân de 77 ani de ani. Bătrânul se odihnea pe câmp cu puşca sub cap şi când a fost întrebat de tânăr dacă i-a văzut caii, bătrânul l-a împuşcat de 4 ori.

Martin Fraţ este un braconier recunoscut în sat şi toţi ştiu că îşi face dinverse arme artizanale, chiar primarul satului spune că bătrânul are nevoie de un preot pentru a se "cuminţi" pentru că legea nu l-a potolit. Din păcate ultima sa păţanie l-ar putea duce după gratii, unde nu ar mai avea acces la puşca cu alice.

 Bătrânul nu recunoaşte că l-ar fi împuşcat pe tânărul de 26 ani ci că doar s-a îmbrâncit şi puşca s-a descărcat din greşeală. Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cauzele în care s-a produs accidentul.
Vizualizări: 318 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

Dunărea este în pericol de poluare, după ce tone de deşeuri au ajuns sub viaductul care traversează Drumul Naţional 6, la Orşova.

În zona de munte a judeţului Mehedinţi, la Baia de Aramă, precipitaţiile au depăşit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 40 de litri pe metrul pătrat, iar apa scursă de pe versanţi a antrenat deşeurile în apropierea golfului, sub viaductul care traversează DN 6, la intrare în municipiul Orşova. Mai mult, pânza de gunoaie care s-a format pe râul Cerna este de 150 de metri lungime şi aproximativ 50 de metri lăţime şi este formată din PET-uri, deşeuri menajere, gunoaie de grajd şi resturi vegetale care, în urma precipitaţiilor abundente, au fost aduse pe râul Cerna, cel mai probabil de la groapa de gunoi de la Băile Herculane sau de la casele riverane râului. De aceea, din cauza debitului ridicat al Dunării, de 6.400 de ... Detalii... »

Vizualizări: 331 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

Conform legii, disponibilizările, care sunt negociate cu sindicatele, trebuie să se facă în funcţie de mai mulţi factori, printre care calificativele angajatului, vechimea la locul de muncă sau numărul şi gravitatea sancţiunilor, dacă este cazul, relatează cotidianul Gândul. ... Detalii... »
Vizualizări: 267 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-17 | Comentarii (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 »