Acasă » Arhiva intrărilor

Steaua este un simbol al Armatei şi al milioanelor de români care îndrăgesc fotbalul

Stadionul din Ghencea, aflat în proprietatea publică a statului şi administrarea MApN prin CSA "Steaua", a fost de la darea în folosinţă în 1974 gazda clubului Steaua Bucureşti şi a echipei sale de fotbal, precizează MApN, adăugând că Steaua este un simbol al Armatei şi românilor care iubesc fotbalul.

Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că nu respinge colaborarea cu societatea comercială a lui George Becali, atâta vreme cât această colaborare se derulează în condiţii de legalitate.

"Prin urmare, atunci când societatea comercială îşi va achita dator ... Detalii... »

Vizualizări: 434 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-22 | Comentarii (0)

Prima celulă vie cu ADN sintetic, creată de cercetătorii americani - VIDEO

Prima celulă vie cu genom sintetic creată de cercetătorii americani reprezintă un uriaş pas înainte pentru descifrarea mecanismelor vieţii, deschizând drumul către fabricarea de organisme artificiale, potrivit unui studiu publicat în revista Science.

"Este vorba de crearea primei celule vii sintetice, în sensul că ace ... Detalii... »

Vizualizări: 369 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-22 | Comentarii (0)

Senatul plăteşte peste 6 milioane de lei pentru cazarea senatorilor la hotel

Senatul plăteşte 6.086.707,2 milioane de lei pentru serviciile de cazare hotelieră pentru senatori, conform unor anunţuri de atribuire publicate, vineri, pe site-ul e-licitatie.ro.

Potrivit unuia dintre anunţuri, Senatul a achiziţionat servicii de cazare hotelieră pentru membrii săi senatori în valo ... Detalii... »

Vizualizări: 369 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-22 | Comentarii (0)

Guvernul a preferat să evite soluţia FMI, prin care taxele erau majorate concomitent cu reducerea salariilor, şi să nu taxeze suplimentar mediul de afaceri, periclitând reluarea creşterii economice, considerând că bogaţii vor fi taxaţi pentru proprietăţi şi produse de lux, a afirmat premierul Boc.

El a răspuns astfel la solicitarea presei de a comenta declaraţia directorului general al Fondului Monetar Internaţional, conform căreia FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţionarilor.

"Opţiunea FMI a fost TVA de 24%, cotă unică de 20% şi reducerea salariilor cu 20%. Faţă de această opţiune, am ales să reducem cheltuielil bugetare fără a creşte taxele, pentru că o impozitare suplimentară a mediului de afaceri ar afecta şansele de reluare a creşterii economice. Am ales răul cel mai mic", a spus Boc.

El a arătat că şi bogaţii vor fi ... Detalii... »

Vizualizări: 347 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-22 | Comentarii (0)

Rapsodul Tudor Gheorghe nu s-a născut în Craiova, ci la Podari, la câţiva kilometri de capitala Băniei. Cu toate acestea, sufletul îi este craiovean. Pentru campania "Oraşul de vis", şi-a amintit cu nostalgie despre tinereţea cu aer boem petrecută în urbea oltenească.
evz.ro: Cum vă amintiţi tinereţea în Craiova? Care sunt locurile şi evenimentele cărora le păstraţi cele mai frumoase amintiri?
Tudor Gheorghe: Când  vorbesc despre Craiova şi despre tinereţea mea, îmi vin în minte celebra grădină Sfântul Dumitru, grădina adolescenţilor de pe vremea mea, unde ne întâlneam cu fetele şi cântam. Îmi amitesc, de asemenea, de Strada Unirii, unde era promenada, şi de piaţa veche, un loc pe lângă care nu poţi să treci nepăsător. Să nu uităm şi Parcul Romanescu, cel mai frumos din Europa. Referitor la cel mai frumos loc din Craiova, mi-e greu să numesc unul.
... Detalii... »
Vizualizări: 401 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-20 | Comentarii (1)

Joia neagră în Grecia

Sindicaliştii eleni au chemat din nou la proteste, astăzi, nemulţumiţi de planul de austeritate al guvernului, scrie Le Nouvel Observateur. Este a patra grevă din ultimele patru luni.
Şcolile, spitalele, birourile administraţiei publice sunt închise. La Atena, cuvântul de ordine al zilei este ambuteiaj. Tramvaiele, metroul şi autobuzele nu circulă.  Şi transportul aerian este perturbat, cum controlorii de trafic şi-au întrerupt activitatea.

Acest lucru va afecta şi mai mult turismul, deja lovit de criza financiară şi protestele care au pus stăpânire pe Grecia în ultimele luni.

Chiar dacă până acum li s-au alăturat protestatarilor, jurnaliştii sunt singurii care muncesc astăzi. Nu rămân însă datori. Săptămâna viitoare promit să facă o grevă de 24 de ore.


Măsurile de securitate sunt drastice, ţinând cont că la precedentul val de manifestaţii trei oam ... Detalii... »
Vizualizări: 431 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-20 | Comentarii (0)

Centrul Capitalei este blocat. Mii de oameni se îndreaptă spre Piaţa Victoriei, unde are loc cel mai mare miting din ultimii ani. Protestul începe la ora 11.00, însă în faţa Guvernului sunt deja peste 10.000 de protestatari. 60.000 de oameni sunt aşteptaţi să protesteze astăzi faţă de scăderea salariilor.

10.40 - Sindicaliştii au amenajat pe scenă şi o masa a săracului pe care au pus hrana de zi cu zi a bugetarilor. Protestatarii din Covasna au venit cu tobe, trompete şi s-au pus pe cântat. Piaţa Victoriei răsună de fuiere, claxoane, chiote, sirene şi ţipete.

10.30 - Mii de oamenii au blocat circulaţia între Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei. Încolonaţi, sindicaliştii se îndreaptă spre sediul Guvernului ca să protesteze. Trecătorii îi aplaudă şi încurajează. Cei care se află deja în Piaţa Victorie scandează "Jos Guvernul!". Pe bannerele protestatarilor se pot citi mesaje ostile la adresa guvernanţilor: "Ne-aţi amanetat ţara",  "Guvernul Boc ne ... Detalii... »

Vizualizări: 587 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-19 | Comentarii (0)

Cu peste 200 de hoteluri de cinci stele in sistem all-inclusive, litoralul turcesc atrage 7 milioane de turisti straini, din care 65.000 de romani, fata de doar cateva sute de turisti straini care se cazeaza in hotelurile de pe litoralul romanesc.

... Detalii... »

Vizualizări: 583 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-19 | Comentarii (0)

„Salariile bugetarilor si pensiile vor fi corectate, este inevitabil”

Isarescu avertizeaza:daca statul nu isi reduce cheltuielile,vine inflatia...Cum comentati?


Dupa ce Banca Centrala Europeana a dat "drumul la tiparnita" pentru a permite statelor din zona ... Detalii... »
Vizualizări: 350 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-19 | Comentarii (0)

Când auzi termenul „vaselină” gândul te poartă la mecanici auto murdari din cap până în picioare de ceva negru şi unsuros. Ei bine, scapă de această imagine de coşmar şi deschide-ţi mintea pentru a-ţi însuşi un nou concept din domeniul industriei cosmetice.

Vaselina cosmetică este o noutate în raioanele româneşti de profil, dar este deja un produs nelipsit din dulăpiorul de produse beauty ale femeilor din celelalte ţări europene şi nu numai. Poate că prima senzaţie pe care o vei resimţi la atingerea acestei substanţe va fi una nu tocmai plăcută, întrucât consistenţa unsuroasă şi foarte densă a vaselinei cosmetice nu se asociază în mintea noastră, deocamdată, cu ideea de minune a naturii. Nu fi reticentă ci îndrăzneşte să încerci vaselina cosmetică şi vei descoperi în ea un produs multifuncţional de care nu te vei mai putea despărţi pentru că:

1. este un hidratant excepţional, mai ales pentru buze, în special când este ori foarte frig ori extrem de cald;
... Detalii... »
Vizualizări: 435 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-18 | Comentarii (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 »