Acasă » 2010 » Mai » 20
Rapsodul Tudor Gheorghe nu s-a născut în Craiova, ci la Podari, la câţiva kilometri de capitala Băniei. Cu toate acestea, sufletul îi este craiovean. Pentru campania "Oraşul de vis", şi-a amintit cu nostalgie despre tinereţea cu aer boem petrecută în urbea oltenească.
evz.ro: Cum vă amintiţi tinereţea în Craiova? Care sunt locurile şi evenimentele cărora le păstraţi cele mai frumoase amintiri?
Tudor Gheorghe: Când  vorbesc despre Craiova şi despre tinereţea mea, îmi vin în minte celebra grădină Sfântul Dumitru, grădina adolescenţilor de pe vremea mea, unde ne întâlneam cu fetele şi cântam. Îmi amitesc, de asemenea, de Strada Unirii, unde era promenada, şi de piaţa veche, un loc pe lângă care nu poţi să treci nepăsător. Să nu uităm şi Parcul Romanescu, cel mai frumos din Europa. Referitor la cel mai frumos loc din Craiova, mi-e greu să numesc unul.
... Detalii... »
Vizualizări: 397 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-20 | Comentarii (1)

Joia neagră în Grecia

Sindicaliştii eleni au chemat din nou la proteste, astăzi, nemulţumiţi de planul de austeritate al guvernului, scrie Le Nouvel Observateur. Este a patra grevă din ultimele patru luni.
Şcolile, spitalele, birourile administraţiei publice sunt închise. La Atena, cuvântul de ordine al zilei este ambuteiaj. Tramvaiele, metroul şi autobuzele nu circulă.  Şi transportul aerian este perturbat, cum controlorii de trafic şi-au întrerupt activitatea.

Acest lucru va afecta şi mai mult turismul, deja lovit de criza financiară şi protestele care au pus stăpânire pe Grecia în ultimele luni.

Chiar dacă până acum li s-au alăturat protestatarilor, jurnaliştii sunt singurii care muncesc astăzi. Nu rămân însă datori. Săptămâna viitoare promit să facă o grevă de 24 de ore.


Măsurile de securitate sunt drastice, ţinând cont că la precedentul val de manifestaţii trei oam ... Detalii... »
Vizualizări: 427 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-20 | Comentarii (0)