Acasă » 2010 » Mai » 31


1594 - A murit Tintoretto, pictor italian, reprezentant de seamă al şcolii veneţiene (n. 1518).

1809 - A murit compozitorul Joseph Haydn, reprezentant al muzicii clasice instrumentale (n. 31 martie 1732).

1819 - S-a născut poetul american Walt Whittman: "Fire de iarbă" (d. 26 martie 1892).

1883 - S-a născut Onisifor Ghibu, pedagog şi om politic, membru al Academiei Române. (d. 3 octombrie 1972).

1887 - S-a născut Saint John Perse, poet eseist, şi diplomat francez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1960 (d. 1975).

1923 - S-a născut Rainier al III-lea (Rainier Louis Henri Maxence Bertrand Grimaldi), Prinţ de Monaco (d. 2005).

1961 - Uniunea Sud-Africană se proclamă republică sub numele de Republica Africa de Sud.

2000 - A încetat din viaţă muzicianul american Tito Puente (n. 1923).



Vizualizări: 309 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-31 | Comentarii (0)

Conţinutul înregistrărilor din cutiile negre ale avionului prezidenţial polonez prăbuşit la 10 aprilie în apropiere de Smolensk nu va fi dat publicităţii, după ce Rusia a blocat autorizarea acestei măsuri, relatează Radio Polonia în pagina electronică de luni.

Motivaţia Rusiei nu este clară deocamdată, deşi Kremlinul a precizat că publicarea de dovezi este împotriva Convenţiei de la Chicago privind Aviaţia Internaţională (1944), care reglementează transferul de informaţii despre catastrofele aeriene peste graniţele internaţionale.

Potrivit Radio Polonia, acest anunţ reprezintă o surpriză pentru partea poloneză, după ce ministrul polonez de Interne, Jerzy Miller, s-a întâlnit cu adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Ivanov, luni dimineaţă, la Moscova, pentru semnarea acordului oficial de transfer de probe.

Duminică, Guvernul polonez anunţase că, după ... Detalii... »

Vizualizări: 353 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-31 | Comentarii (0)

Comisia de recurs a LPF a admis în parte, luni, recursul lui Gigi Becali la decizia Comisiei de Disciplină prin care îl suspenda 12 luni şi amenda cu 300.000 de lei pentru declaraţii jignitoare la adresa oficialilor LPF, reducând la jumătate sancţiunile dictate împotriva finanţatorului stelist.

Comisia de recurs a LPF a admis şi recursul formulat de Gigi Becali la decizia Comisiei de Disciplină prin care îl ... Detalii... »

Vizualizări: 375 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-31 | Comentarii (0)

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, că era posibil ca în 2011 salariile bugetarilor să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult dacă actualele măsuri nu ar fi fost aplicate.

Declaraţia a fost făcută de Şeitan într-o discuţie cu economistul Liviu Voinea, în prezenţa jurnaliştilor, la o dezbatere organizată de Blocul Naţional Sindical cu tema "Tratamentul fiscal al veniturilor din muncă".

Voinea s-a adresat ministrului Şeitan, spunându-i: "Tăiaţi prea mult din pensii şi din salarii".

"Nu ai nicio bucurie să tai din pensii şi salarii, dar dacă ai speranţa că la sfârşitul celor şase luni revii, o faci. Dacă nu, s-ar putea ca la anul să tai încă 30 sau 50%, ceea ce este foarte posibil, sau poate chiar mai grav", i-a răspuns Şeitan.

Ulterior, ministrul a declarat că dacă nu s-ar fi luat măsurile anti-criză în acest an, în 2011 ar fi ... Detalii... »

Vizualizări: 446 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-31 | Comentarii (0)

Guvernul doreşte un calendar cât mai scurt de angajare a răspunderii pentru legea de reducere a cheltuielilor bugetare şi cea de reglementare a pensiilor şi consideră că măsurile pot fi calculate drept valabile începând cu 1 iunie, odată cu intrarea în vigoare a legilor, potrivit premierului Boc.

"Din acest moment, calendarul asumării este decis de Parlament. Dorinţa noastră este să fie un calendar cât mai scurt, în limitele cadrului constituţional existent", a spus Boc, la finalul unor discuţii cu grupurile parlamentare ale PDL.

Întrebat de jurnalişti dacă măsurile incluse în cele două proiecte de lege mai pot fi aplicate de la 1 iunie, şeful Guvernului a răspuns "Bineînţeles". Întrebat în continuare dacă legile vor fi aplicate astfel retroactiv, premierul a răspuns "Nu, de la data intrării în vigoare".

Proiectele de legi pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea au sosit, luni dimineaţă, la Parlament, a dec ... Detalii... »
Vizualizări: 339 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-31 | Comentarii (0)

Salariile angajaţilor din companiile de stat nu vor fi reduse cu 25%, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. El a adăugat că se lucrează la un proiect de lege şi că nu poate da mai multe informaţii.

Întrebat la un seminar privind piaţa muncii dacă tăierile de salarii vor afecta angajaţii din justiţie, dar şi pe cei de la CFR, Vlădescu a răspuns că în cazul justiţiei reducerile se vor aplica tuturor salariaţil ... Detalii... »

Vizualizări: 325 | Adăugat de: yka | Data: 2010-05-31 | Comentarii (0)